Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakistan tarvitsee yli 10 miljardia dollaria monsuunisateiden tuhojen korjaamiseksi

Pakistan tarvitsee yli 10 miljardia dollaria monsuunisateiden ja tulvien aiheuttaman tuhon korjaamiseksi, sanoi maan suunnitteluministeri Ahsan Iqbal tiistaina.

Maan sisäministerinä aikaisemmin toimineen Iqbalin mukaan suurta tuhoa on aiheutunut erityisesti teille, maanviljelylle sekä kaukoviestintään. Pakistanin monsuunisateet ja niistä aiheutuvat tulvat ovat peittäneet kolmanneksen maasta veden alle ja vaatineet yli 1 100 ihmisen hengen.

Miljoonia hehtaareja viljelysmaata on edelleen veden alla ja tietyille teille ei pääse. Jopa 200 000 ihmistä on juuttunut tulvien takia syrjäisiin laaksoihin. Moniin paikkoihin päästään apuun vain helikoptereilla.

Kesäkuussa alkaneet sateet ovat vahingoittaneet valtavasti maatalousmaata sekä kauden satoja. Osa vuoristoisesta pohjoisesta sekä maan eteläosasta on saarroksissa, sillä tiet ja sillat ovat huuhtoutuneet sateiden mukana pois.

Suomen presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt Pakistanin presidentille Arif Alville kirjeen, jossa hän ilmaisee surunvalittelunsa maan tuhoisista tulvista. Asiasta kertoi presidentin kansia Twitterissä tiistaina.

Hallitus yrittää vakauttaa elintarvikkeiden hintoja

Tuhoisat monsuunitulvat ovat saaneet myös elintarvikkeiden hinnat nousemaan nopeasti, ja hintojen odotetaan kiipeävän edelleen. Tavallisten elintarvikkeiden kuten sipulien ja tomaattien hinnat ovat nousseet jopa 40 prosentilla, maan tilastovirasto sanoi perjantaina.

Valtiovarainministeri Miftah Ismail sanoi maanantaina, että hallitus yrittää nopeasti vakauttaa elintarvikkeiden hintoja.

– Meidän on harkittava vihannesten tuomista rajan yli, hän sanoi paikalliselle televisiokanavalle.

Pakistan kamppaili ennätyksellisen korkean inflaation kanssa jo ennen tulvia maailmanlaajuisen öljyn hinnan nousun ja maksutasekriisin takia.