Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Ukkoset jatkuvat perjantaina lännessä, lauantaina sateet taukoavat suuressa osassa maata

Voimakkaat ukkoskuurot jatkuvat lännessä torstain ja perjantain välisenä yönä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Ukkoset jatkuvat myös perjantaiaamuna ja leviävät ainakin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelle, mahdollisesti myös eteläiseen Lappiin.

– Siellä voi tulla voimakasta ukkosta ja runsasta tuntisadetta, noin 20–30 milliä tunnissa voi sitä sadetta tulla.

Ilmatieteen laitos varoittaa rajusta ukonilmasta ainakin Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä ja Satakunnassa. Itä-Suomessa voimassa on metsäpalo- ja hellevaroituksia.

Perjantai on meteorologin mukaan idässä pääosin poutainen ja aurinkoinen. Pohjoisessa taivas on pilvisempi ja paikoittaiset sadekuurot ovat mahdollisia.

Ylimmät lämpötilat ovat todennäköisesti etelässä lähellä 30:tä astetta.

Lauantaina sateet taukoavat

Lauantai on Tuovisen mukaan suuressa osassa maata välipäivä sateisesta säästä. Hellelukemia mitataan kuitenkin edelleen.

– Lappia lukuun ottamatta voi olla hellettä ja selkeää poutaa. Lämpötilat jäävät alle 30 asteeseen, noin 28 asteeseen ylimmillään, Tuovinen sanoo.

Lapissa jatkuu lauantainakin pilvisempi sää.

Sunnuntaina lännestä saapuu uusi sadealue. Meteorologin mukaan aamupäivä on vielä todennäköisesti poutainen ja lämpötilatkin nousevat lähelle hellelukemia.

– Sitten siinä iltapäivän ja illan aikana alkaa lännestä sateita saapumaan.

Sadealue liikkuu Tuovisen mukaan Suomen yli itään maanantain aikana. Alkuviikko on sadealueen siirtymisen jälkeen hieman poutaisempi.

– Myös ihan kuumimmat helteet voisivat vähän väistyä, mutta hellelukemia mitataan varmasti ensi viikollakin, ainakin 25 astetta.

Meteorologin mukaan tähän aikaan vuodesta päivän ylimmät lämpötilat ovat olleet Etelä-Suomessa yleensä noin 18–19 astetta.

– Eli kaikki hellelukemat ovat sitten keskimääräistä lämpimämpää säätä.