Reuters: Kiina osallistuu Venäjällä järjestettävään sotaharjoitukseen

Kiina aikoo lähettää joukkoja Venäjälle osallistumaan Venäjän johtamaan Vostok-sotaharjoitukseen. johon osallistuvat myös muun muassa Intia, Valko-Venäjä. Mongolia ja Tadzhikistan, kertoo Kiinan puolustusministeriö uutistoimisto Reutersin mukaan.

Puolustusministeriön mukaan Kiinan osallistuminen yhteisharjoitukseen ei liity nykyiseen kansainväliseen tai alueelliseen tilanteeseen.

Venäjä kertoi Vostok-harjoituksista viime kuussa. Harjoitusten on määrä alkaa vajaan kahden viikon kuluttua ja kestää noin viikon.

Edellisen kerran Kiina otti osaa vastaaviin harjoituksiin vuonna 2018, tuolloin ensimmäistä kertaa.

Kiinan puolustusministeriön mukaan harjoituksiin osallistuminen kuuluu osana käynnissä olevaan vuotuiseen kahdenväliseen yhteistyösopimukseen.

– Tarkoituksena on syventää osallistuvien maiden armeijoiden käytännöllistä ja ystävällismielistä yhteistyötä, parantaa osallistujien strategista yhteistyötä ja vahvistaa kykyä vastata erilaisiin turvallisuusuhkiin, puolustusministeriön lausunnossa sanottiin.

Viro: Valitettavaa, ettei Kiinalla ole selvää kantaa sotaa vastaan

Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu piti Kiinan toimia valitettavina.

– On valitettavaa, ettei Kiina ole ottanut selvää kantaa Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan. Tämä on jälleen yksi merkki siitä, Reinsalu sanoi kommentoidessaan uutista STT:lle Suomen ulkoministerin Pekka Haaviston (vihr.) kanssa pidetyn yhteisen tiedotustilaisuuden jälkeen Helsingin Säätytalolla.

Reinsalu muistutti, että vaikka kyseessä ei ole maailmansota, on kyseessä kuitenkin konflikti, jossa kaikenlaiset kansainväliset suhteet ovat vaikutuksille alttiina. Siksi jokaista otettua askelta seurataan huolestuneena.

– Kaikkien samanmielisten maiden maailmassa täytyy pitää esillä tämän aggression hintaa, Reinsalu jatkoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut