Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Alkuviikon säähän aurinkoa ja paikallisia sadekuuroja

Pohjoisen sateet heikkenevät yön aikana ja korkeapaine ottaa tilaa Suomesta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anniina Korpinen.

Lämpötilat liikkuvat maanantaina 20 asteen tuntumassa. Lämpimintä on Lounais-Suomessa, jossa lukemat voivat nousta yli 20 asteen. Pohjoisessa taas liikutaan 10–15 asteen välillä.

Sää on suuressa osassa maata puolipilvinen, ja paikalliset sadekuurot ovat mahdollisia. Ukkoset eivät ole kovin todennäköisiä.

Tiistaiyö on selkeä ja vähäpilvinen. Lämpötila tipahtaa noin 10 asteeseen, pohjoisessa tätäkin viileämmäksi. Paikoin voi olla hallaa, kun sää on selkeä ja heikkotuulinen.

Tiistaina päivällä paikalliset sadekuurot ovat edelleen mahdollisia. Lämpötilat pysyttelevät 20 asteen tuntumassa. Pohjoisessa pilvisyys on runsaampaa ja lämpötilat viileämmät.

Keskiviikkona sää jatkuu samanlaisena, mutta pohjoiseen leviää hiljalleen sadealue. Vielä ei ole varmaa, osuuko keskiviikon ja torstain matalapaine vain pohjoiseen vai leviääkö se laajemmin koko maahan.