Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina päättämässä Taiwanin lähistön sotaharjoituksensa – aloitti uudet sotaharjoitukset pohjoisempana

Kiinan päättää tänään suuren sotaharjoituksensa Taiwanin lähistöllä. Operaatiota on pidetty vastauksena Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin kiistanalaiseen vierailuun Taiwaniin.

Kiinan armeija toi harjoituksessa lentokoneita ja sotalaivoja Taiwanin lähelle sekä laukaisi erilaisia ammuksia. Taiwanin johto on syyttänyt Kiinaa hyökkäysten simuloimisesta itsehallinnollista saarta vastaan.

Kiina pitää Taiwania osana omaa aluettaan, eikä ole sulkenut pois saaren valtaamista väkisin tulevaisuudessa.

Nyt Kiinan puolustusministeriö ilmoitti, että sotaharjoituksen tavoitteena on ollut testata laivaston ja maalla sijaitsevien asejärjestelmien kykyä.

Taiwanin tiedotusvälineiden mukaan Taiwanin armeija seurasi tilannetta hävittäjien ja sotalaivojen avulla.

Taiwan pitää omat harjoitukset

Asiantuntijat ovat varoittaneet, että suursotaharjoitus osoitti Kiinan armeijan pystyvän toteuttamaan Taiwanin saarron ja estämään Yhdysvaltain armeijaa tulemasta apuun.

Taiwanin tiedotusvälineiden mukaan maan armeija järjestää tiistaina ja torstaina omat suoratuliharjoitukset hyökkäyshelikoptereilla, tarkka-ampujilla ja taisteluajoneuvoilla vastauksena Kiinan sotaharjoitukseen.

Samalla kun Kiinan armeija päättää harjoituksensa Taiwanissa, se aloitti sunnuntaina uudet sotaharjoitukset pohjoisempana, Keltaisellamerellä Kiinan ja Korean niemimaan välillä. Tuo harjoitus kestää 15. elokuuta asti. Lisäksi Kiinan armeija harjoittelee Bohainmerellä maanantaista alkaen syyskuun alkupuolelle.