Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapalloturnauksessa ruokamyrkytyksen saaneet suomalaisjuniorit pääsivät sairaalasta, palasivat jo kotiin Ruotsista

Ruotsin Luulajassa järjestetyssä jalkapalloturnauksessa ruokamyrkytyksen saaneet suomalaisjuniorit pääsivät sairaalasta ja palasivat kotiin lauantaina, kertoi joukkueen vastuuvalmentaja Mika Salmela STT:lle lauantai-iltapäivällä.

– Linja-automatka meni hyvin, uskalsimme syödäkin vähän ja juotiin paljon vettä ja limsaa, Salmela sanoi.

Yhdeksän suomalaista lasta joutui perjantaina sairaalaan saatuaan ruokamyrkytyksen Luulajassa järjestetyssä Gammelstads IF cup -jalkapalloturnauksessa.

Ruotsalaisen iltapäivälehti Aftonbladetin mukaan ruokamyrkytyksen takia sairaalaan joutui turnauksesta yhteensä noin 30 ihmistä.

Sairaalaan joutuneet suomalaiset ovat rovaniemeläisen FC Santa Claus Juniorien pelaajia. 25:stä mukana olleesta tytöstä yhdeksän joutui vakavien oireiden takia sairaalaan. Tytöt ovat 9–12-vuotiaita.

Salmelan mukaan kaikista tytöistä oli huolehdittu hyvin sairaalassa. Joukkueen toimihenkilöt säästyivät ruokamyrkytykseltä.

– Kolme tytöistä oli niin heikossa kunnossa, että heidät otettiin suoraan osastolle Sunderbyn sairaalaan. Heidän tilaansa jouduttiin tarkkailemaan. Kaksi toimihenkilöä oli lasten kanssa sairaalassa yön yli. Aika vakava tilanne, Salmela kertoi STT:lle lauantaina aamupäivällä.

Spagetti ja jauhelihakastike aiheuttivat myrkytyksen

Ruokamyrkytyksen taustalla oli Aftonbladetin mukaan turnauksen järjestäjän osallistujille tarjoama ruokailu, jonka valmistus oli ulkoistettu catering-firmalle.

– He (lapset) söivät spagettia ja jauhelihakastiketta ja sitten sairastuivat yksi kerrallaan, turnausmanageri Tobias Skogsberg kertoi Aftonbladetille.

Salmela kertoo, että sairastuneita lapsia makasi majoituspaikkana toimineen koulun pihalla odottaen ambulanssia.

– Ambulanssit veivät parhaansa mukaan kaikkein heikoimmassa kunnossa olevia sairaalaan.

FC Santa Claus Juniorit ehti pelata Salmelan mukaan turnauksessa kaksi ottelua ennen kuin lapset alkoivat oireilla ja turnaus jäi heidän osaltaan kesken.

Asiasta kertoi Suomessa aiemmin Helsingin Sanomat.