Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan unionin tuomioistuin vahvisti venäläiskanavan lähetyskiellon – Venäjä aikoo vastata painostamalla länsimaisia medioita Venäjällä

Euroopan unionin tuomioistuin Luxemburgissa on vahvistanut venäläiskanavan RT Francen lähetyskiellon.

Venäjän valtion omistama RT-kanava oli valittanut kiellosta, joka on osa EU:n pakotteita Venäjälle sen hyökättyä Ukrainaan.

Tuomioistuin totesi lausunnossaan pakotteiden olevan väliaikaisia sekä "asianmukaisia ja välttämättömiä" sodan aikana ja että RT France ei kyennyt todistamaan raportoivansa sodasta tasapainoisesti.

RT:tä on toistuvasti syytetty Venäjän valtion propagandasta, ja se on estetty useimmissa länsimaissa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla.

Vastauksena Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi Venäjän aikovan nyt ryhtyä "vastaavanlaisiin painostustoimiin" Venäjällä työskenteleviä länsimaisia tiedotusvälineitä kohtaan.

– Tietenkin ryhdymme vastaaviin painostuskeinoihin maassamme toimivia länsimaisia tiedotusvälineitä kohtaan, Peskov sanoi toimittajille.

– Emme myöskään anna heidän työskennellä maassamme, hän lisäsi.

Peskovin mukaan "eurooppalaiset tallaavat omia ihanteitaan".

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Venäjän parlamentti on hyväksynyt uusia tiukkoja lakeja median toiminnan rajoittamiseksi. Ukrainan sodan ja Venäjän asevoimien toimien arvosteleminen voi johtaa pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Monet ulkomaiset toimittajat ovat lähteneet Venäjältä sen jälkeen, kun Venäjä otti käyttöön jopa 15 vuoden vankeustuomion Venäjän armeijaa koskevien "valeuutisten" levittämisestä.