Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Heinäkuun viimeinen viikko on sateinen ja sää viilenee

Lämmin ilmamassa poistuu Suomen yltä heinäkuun viimeisellä viikolla ja tilalle virtaa viileämpää ilmaa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka. Meteorologin mukaan loppuviikko on melko viileä ja epävakainen.

– Keskiviikkona varsinkin maan pohjoisosissa sataa vettä ja ukkonenkin voi jyrähdellä. 20 astetta alkaa olla se huippulukema, hän sanoo.

Sadekertymä on Lapissa keskiviikkona runsaimmillaan noin 10 milliä.

Hellelukemia ei tällä viikolla mitata enää missään. Korkeimmiksi lämpötilat nousevat vielä keskiviikkona idässä, jossa 20 astetta voi ylittyä.

Itärajalla harmaat oltavat viikonloppuna

Torstaina luoteesta virtaa viileää ilmaa ja pilvilauttaa muodostuu reilusti. Sateisuus vähenee, mutta sää säilyy pilvisenä lähes koko maassa.

– Siinä alkaa olla 20 asteen lukemat aika tiukassa, meteorologi sanoo.

Suurimmassa osassa maata mittari näyttää 15–20 asteen välillä, mutta pohjoisessa lämpötilat jäävät huomattavasti matalammiksi. Iltapäivän lämpötila voi yltää vain 10 asteeseen.

– Huomattavan viileää verrattuna aikaisempiin lukemiin.

Viikonloppu jatkuu hyvin torstain kaltaisena, mutta sateet saapuvat silloin kuuroina itään. Muualla maassa on suurilta osin pilvipoutaa.

– Itärajan pinnassa on aika harmaat oltavat viikonlopun aikana. Sinne suunnalle ei kauhean kivalta tämä heinäkuun viimeinen viikonloppu kyllä näytä.