Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Wille Rydman jätti tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin hänen käytöksestään nuoria naisia kohtaan – HS:n päätoimittaja sanoo, että lehdellä oli vahvat perusteet juttuun

Kansanedustaja Wille Rydman ilmoittaa Twitterissä jättäneensä poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin hänen käytöksestään nuoria naisia kohtaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä artikkelin ilmestymisen jälkeen eronneen Rydmanin mukaan lehti julkaisi "syvästi leimaavan" artikkelin, vaikka hänen mukaansa lehden toimittajille oli lukuisin todistein osoitettu, ettei sen rakentama narratiivi ollut tosi.

– Jos julkisesti esitetään poikkeuksellisen rajuja väitteitä, tulee niiden paikkansapitävyydestä varmistua erityisellä huolella, Rydman kirjoittaa.

Hän kertoo, ettei tietenkään olisi halunnut joutua tällaiseen.

– Mutta kun HS toimi siten kuin toimi, niin minulle sopii oikein hyvin, että faktat käydään sitten aivan juurta jaksain läpi. Sitten nähdään, kuka puhuu totta ja kuka ei, Rydman sanoo tviitissään.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoo STT:lle, ettei lehdellä ole asiassa tällä hetkellä mitään erityistä kommentoitavaa.

– Meidän juttu oli hyvin huolellisesti tehty, ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä. Meillä oli vahvat perusteet sekä juttuun että siinä esitettyihin asioihin ja luottamus tietojen paikkansa pitävyyteen.

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä vastaanottaneensa HS:n artikkeliin liittyvän rikosilmoituksen.

Artikkelin mukaan Rydman hakeutui alaikäisten tyttöjen seuraan

Useat nuoret naiset kertoivat Helsingin Sanomien viime kuussa ilmestyneessä artikkelissa Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan. Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Keskusrikospoliisi (KRP) teki vuonna 2020 esiselvityksen Rydmanin tapauksesta ja puhutti silloin useita naisia. Esiselvitys lopetettiin, sillä tutkintakynnys ei ylittynyt. Artikkelin julkaisun jälkeen KRP kertoi haluavansa kuulla kahta HS:n jutussa esiintynyttä henkilöä, joita se ei ole aiemmin kuullut.

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa. Lisäksi hän erosi Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan paikalta ja kokoomusryhmästä.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.