Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällä viikolla aurinko pilkahtelee kumpupilvien takaa – ukkoset ovat vähenemään päin

Helteet ovat väistyneet ja runsaat kumpupilvet peittävät aurinkoa tällä viikolla koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Sorsa.

Laajoja selkeitä alueita ei missään päin Suomea ole luvassa, mutta aurinko pilkahtelee pilvien takaa. Pilvisyys on päivisin runsainta ja öisin selkenee.

Viikonlopulle ennusteet ovat vielä epävarmoja, mutta lännen suunnalta voi tulla yhtenäisempi sadealue. Sorsan mukaan sateen ajoitus ja sijoittuminen on ennusteissa heitellyt. Yksittäisiä sadekuuroja on kuitenkin luvassa.

Ukkoset ovat alkuviikkoon verrattuna vähenemässä. Yksittäisiä ukkoskuuroja voi osua esimerkiksi maan länsiosiin huomisiltana ja torstaina Lapin suunnille.

Lämpötilat pysyttelevät 20 asteen molemmilla puolilla. Idässä lämpötilat ovat muuta maata korkeampia ja nousevat noin 23 asteen paikkeille. Yön alimmat lämpötilat vaihtelevat 10–15 asteen välillä seuraavan viiden päivän ajan.