Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reuters: Venäjää uhkaa maksukyvyttömyys, korkojen maksun määräaika umpeutui

Venäjää uhkaa maksukyvyttömyys, kertoo uutistoimisto Reuters. Toukokuun lopussa erääntyneiden korkojen maksun armonaika on päättynyt.

Reutersin mukaan osa joukkovelkakirjojen haltijoista on kertonut, etteivät he ole saaneet erääntyneitä korkoja.

Venäjän valtiovarainministeriö on kertonut suorittaneensa maksut. Venäjällä on ollut vaikeuksia maksaa erääntyviä maksuja sen jälkeen, kun maalle asetettiin laajamittaisia talouspakotteita Ukrainaan hyökkäämisen jälkeen.

Länsimaiden asettamat pakotteet ovat käytännössä irrottaneet Venäjän kansainvälisestä maksujärjestelmästä. Kreml on syyttänyt länsimaita siitä, että ne yrittäisivät ajaa Venäjän keinotekoiseen maksukyvyttömyyteen.

Luottoluokittajat eivät ota kantaa

Reutersin mukaan virallinen maksukyvyttömyys olisi pitkälti symbolista, koska Venäjä ei voi tällä hetkellä ottaa kansainvälistä lainaa eikä sitä tarvitsekaan öljy- ja kaasutulojensa vuoksi. Maksukyvyttömäksi leimautuminen voi kuitenkin nostaa lainakuluja tulevaisuudessa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan tavanomaisessa tilanteessa maksukykyä arvioisivat luottoluokituslaitokset, mutta Euroopan unionin asettamien pakotteiden vuoksi ne eivät tee näin Venäjän kohdalla.