Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Juhannuksen menoliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan tänään – liikenne on iltapäivällä jo paikoin ruuhkautunut

Juhannuksen menoliikenne on Fintrafficin tieliikennekeskuksen ennusteiden mukaan vilkkaimmillaan tänään. Runsaasti menoliikennettä ennakoidaan olevan myös juhannusaattona aamupäivällä sekä paluuliikennettä juhannussunnuntaina.

Liikenne on kello kolmen aikaan jonoutunut jo valtatiellä 9 Alasjärven liittymässä sekä Kuusamontiellä Oulussa Kuusamon suuntaan.

Menoliikenne on vilkkaimmillaan Etelä-Suomessa tänään kello 12–19 ja pohjoisemmassa tätä myöhempäänkin. Liikenne on iltapäivällä jo paikoin ruuhkautunut. Fintrafficin mukaan menoliikenne vilkastuu.

Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen suosittelee lähtemään matkalle ruuhkaisimman ajan ulkopuolella ja suunnittelemaan reittinsä etukäteen.

– Esimerkiksi sellaiset reitit, joilla on tietöitä ja isoja juhannustapahtumia ruuhkautuvat mitä suurimmalla todennäköisyydellä, Piilinen kertoo tiedotteessa.

Suurimpia liikennemääriä odotetaan Tampereen ja Jyväskylän välille valtatielle 9, Elimäen ja Kouvolan välille valtatielle 6, Lusin ja Mikkelin välille valtatielle 5 sekä Helsingin ja Lusin välille valtatielle 4.

Lisäksi Turun saariston lautoille voi muodostua ajoittain jonoja.

Fintraffic kertoo tiedotteessaan, että tietöiden vaikutukset juhannusliikenteeseen pyritään pitämään minimissään. Tietyöt voivat kuitenkin alentaa nopeusrajoituksia ja vähentää käytettävien kaistojen määrää, mikä hidastaa liikennettä.

Merkittävimmät liikennettä haittaavat tietyöt sijaitsevat pääkaupunkiseudulla Kehä III:n ja Koivukylän välillä valtatiellä 4 ja Kehä III:lla Juvanmalmin ja Petikon välillä.

Tarkempaa tietoa liikenteen ruuhkista, liikennetiedotteista ja tietöistä löytyy Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta.