Poliisi päätti lopettaa Ylöjärvellä karhun, jolla oli pieneläinrauta käpälässä

Poliisi päätti Ylöjärvellä lopettaa loukkaantuneen karhun, jonka käpälässä oli kiinni pieneläinrauta.

Sisä-Suomen poliisin mukaan poliisi sai maanantai-iltana noin kello 22 ilmoituksen kesämökin pihassa havaitusta karhusta, jolla oli pieneläinrauta käpälässään. Samasta karhusta oli tehty havaintoja jo kesäkuun alussa.

Poliisi arvioi, että loukkaantuneen eläimen hengissä pitäminen olisi aiheuttanut sille kärsimystä, eikä lievempää keinoa ollut käytettävissä. Siksi eläin päätettiin lopettaa eläinsuojelullisin perustein.

Poliisi kertoo konsultoineensa ennen päätöstä Luonnonvarakeskusta, Suomen riistakeskusta ja läänineläinlääkäriä. Karhu jäljitettiin, ja sen lopettivat riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-aputoimijat.

Vastaavaa tapahtunut aiemminkin

Karhuja on aiemminkin loukkaantunut pienpetojen pyydystämiseen tarkoitettuihin rautoihin. Viime kesänä poliisi joutui lopettamaan petorautaan loukkaantuneen karhun Lieksassa. Muun muassa Suomen luonnonsuojeluliitto on vaatinut rautoja Suomessa laittomiksi.

Viime heinäkuussa silloinen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kommentoi STT:lle, ettei raudoista olla kuitenkaan luopumassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut