Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krimin viranomainen: Ukraina iski öljynporauslautoille

Krimin aluehallinnon pääministeri syytti tänään Ukrainaa iskuista öljynporauslautoille. Niemimaan venäläismielinen johtaja Sergei Aksjonov kertoi Telegramissa, että Ukraina hyökkäsi Tshernomorneftegazin porauslauttoja vastaan Krimin rannikolla.

Aksjonovin mukaan lautoilta on pelastettu viisi ihmistä, joista kolme haavoittui. Etsinnät hänen mukaansa jatkuvat.

Aksjonov ei täsmentänyt, mitkä porauslautat ovat joutuneet hyökkäysen kohteeksi. Tshernomorneftegazilla on useita kaasu- ja öljykenttiä Mustallamerellä.

Tämä oli ensimmäinen raportoitu isku Krimin rannikkovesien energiainfrastruktuuria vastaan sen jälkeen kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainassa 24. helmikuuta.

Zelenskyi: Ruokaongelmista kärsivä Afrikka on joutunut Venäjän hyökkäyssodan panttivangiksi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi syyttää Venäjän estävän viljanvientiä Ukrainasta. Afrikan unionille pitämässään puheessa presidentti arvioi lisäksi, että Afrikka on joutunut Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan ja sen aloittaneiden panttivangiksi. Sota on johtanut ruokapulaan sekä pelkoihin ruokakriisistä Afrikassa.

Videon välityksellä Afrikan unionille puhunut Zelenskyi sanoi Ukrainan käyvän "monimutkaisia monitasoisia neuvotteluja" saadakseen lopun Venäjän saartotoimille Ukrainan satamissa. Keskusteluissa ei ole kuitenkaan hänen mukaansa vielä edistytty.

– Siksi maailmanlaajuinen ruokakriisi jatkuu niin pitkään kuin tämä (Venäjän) koloniaalinen sota jatkuu, hän lisäsi.

Saksa on sanonut isännöivänsä perjantaina kriisiä käsittelevää kokousta, johon osallistuu myös muun muassa Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken.