Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder luopuu tehtävästään marraskuussa

Korkeakoulutettujen keskusjärjestön Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ilmoittaa luopuvansa tehtävästään marraskuussa kesken kauden. Akava kertoi asiasta tiedotteessa varhain sunnuntaiaamuna.

Fjäderin nelivuotiskausi olisi jatkunut vuoden 2024 kevätliittokokoukseen saakka.

– Olen jo aiemmin päättänyt, että syksyllä 2022 on sopiva aika antaa tilaa uudelle puheenjohtajalle, Fjäder sanoi tiedotteessa.

– Vaikka luovun Akavan puheenjohtajuudesta syksyllä, aion jatkaa yhteiskunnallista keskustelua ja vaikuttamistyötä jollakin tavalla, hän jatkoi.

64-vuotias Fjäder on toiminut tehtävässä vuodesta 2011 ja on Akavan pitkäaikaisin puheenjohtaja.

Uusi puheenjohtaja Akavalle valitaan marraskuussa liittokokouksessa.

Tekin Jokinen kiisti väitteen, että kyseessä olisi kassakaappisopimus

Helsingin Sanomat ja MTV:n uutiset kertoivat perjantaina, että Fjäder on jättämässä tehtävänsä kesken kauden. Fjäderin ennakoitiin kertovan asiasta alkavalla viikolla.

HS julkaisi jutussaan niin kutsutun kassakaappisopimuksen, jonka Fjäder teki syyskuussa 2020 Tekniikan akateemisten Tekin toiminnanjohtajan Jari Jokisen, OAJ:n silloisen puheenjohtajan Olli Luukkaisen ja Suomen Ekonomien puheenjohtajan Timo Saranpään kanssa.

Sopimuksen mukaan Fjäder ei istu nelivuotista kauttaan loppuun vaan pyytää eroa tehtävästään kahden vuoden jälkeen, viimeistään tämän vuoden syyskuussa.

HS:n mukaan sopimus tehtiin, koska Fjäderin nelivuotiselle kaudelle ei välttämättä olisi löytynyt riittävästi tukea jäsenliitoista.

Jokinen kiisti STT:lle perjantaina väitteen siitä, että kyseessä olisi jonkinlainen kassakaappisopimus.

Sture Fjäderin sanomiset ja ulostulot ovat aika ajoin kirvoittaneet kipakkaa keskustelua esimerkiksi järjestön sisällä.

Molemmat mediat mainitsevat mahdollisina seuraajina Tekin Jokisen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön toiminnanjohtajan Maria Löfgrenin.

Löfgren vahvisti HS:lle olevansa ehdolla ja Jokinen kertoi olevansa käytettävissä, jos Fjäder jättää kautensa kesken.