Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Jo lähes yhdeksän kymmenestä täydentää veroilmoitustaan sähköisesti

Päättyneellä veroilmoituskaudella lähes 90 prosenttia suomalaisista täydensi veroilmoitustaan sähköisessä OmaVero-asiointipalvelussa, Verohallinto tiedottaa.

Palvelun käyttö on edelleen lisääntynyt, sillä viime vuonna ilmoittajien osuus oli 84 prosenttia. Palvelun suosio on lisääntynyt kaikissa asiakas- ja ikäryhmissä.

OmaVeroa käyttivät innokkaimmin 25–45-vuotiaat, joista lähes 98 prosenttia hyödynsi sähköistä palvelua.

Yli 69-vuotiaidenkin ikäluokassa 60 prosenttia käytti palvelua veroilmoituksensa täydentämiseen. Vuosi sitten yli 69-vuotiaista 54 prosenttia käytti sähköistä palvelua.

– Yli 69-vuotiaat ilmoittavat edelleen usein paperilla. Ikäluokan osuus kaikista paperi-ilmoittajista on lähes puolet. Silti kuuden prosentin nousu OmaVeron käytössä osoittaa, että myös varttuneemmat suomalaiset hallitsevat palvelun käytön ja käyttävät sitä mielellään, sanoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva tiedotteessa.

Myös mobiili-ilmoittaminen lisääntyy

Asiakasryhmistä OmaVero-ilmoittamista kasvattivat eniten elinkeinoharjoittajat. Heistä lähes 92 prosenttia ilmoitti tänä vuonna OmaVerossa. Viime vuonna osuus oli 69 prosenttia.

Nousua selittää Verohallinnon mukaan se, että elinkeinotoiminnan veroilmoitusta ei enää tänä vuonna lähetetty paperilla.

Tänä vuonna esitäytettyä veroilmoitusta oli ensimmäistä kertaa mahdollista täydentää myös mobiililaitteella. Jarvan mukaan lähes 13 prosenttia hyödynsi mobiili-ilmoittamista.

– Vajaa 160 000 asiakasta on lähettänyt veroilmoituksensa mobiilissa. Verokorttien tekeminen mobiililla on vielä suositumpaa. Niistä jo 21 prosenttia tehdään jollain mobiililaitteella, Jarva kertoo.