Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviraston asiantuntijapaneeli suosittelee pienten lasten koronarokottamista

Yhdysvalloissa maan elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n koolle kutsuma lääketieteen asiantuntijoiden paneeli on päättänyt suositella yksimielisesti, että myös pienet lapset rokotetaan koronavirustautia vastaan.

Paneeli suosittelee FDA:n hyväksyttäväksi sekä lääkeyhtiö Modernan että Pfizer-Biontechin koronarokotteita. Molemmat rokotteet soveltuvat vähintään kuuden kuukauden ikäisille vauvoille, mutta Modernan rokotetta suositellaan lapsille viiteen ikävuoteen asti ja Pfizer-Biontechin rokotetta puolestaan lapsille neljään ikävuoteen asti.

Pfizer-Biontechin rokotetta tarvitaan kolme annosta, Modernan rokotetta kaksi annosta.

21 asiantuntijaa sanoi rokotteen hyödyn ylittävän sen riskit.

FDA:n sekä sen jälkeen Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n odotetaan etenevän rokotteiden suosittelemisen suhteen ripeästi. Valkoinen talo tiedotti jo viime viikolla, että rokotteita voitaisiin ryhtyä jakelemaan apteekkeihin ja lääkäreiden vastaanotoille tulevasta tiistaista lähtien.

Viisivuotiaat ja sitä nuoremmat lapset ovat ainoa ikäryhmä, jota ei vielä rokoteta koronavirusta vastaan useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

Bidenin koronaneuvonantaja Faucilla koronatartunta

Yhdysvaltain hallinnon tartuntatautiasiantuntijalla Anthony Faucilla on todettu koronavirustartunta. Fauci sai positiivisen testituloksen pikatestistä eilen keskiviikkona.

81-vuotiaan Faucin oireet ovat Yhdysvaltain terveysviraston (NIH) mukaan lieviä. Fauci on saanut täyden rokotussarjan sekä kaksi tehosterokotetta.

Fauci on presidentti Joe Bidenin johtava lääketieteellinen neuvonantaja, ja neuvoi myös Bidenin edeltäjää Donald Trumpia koronaepidemian hoidossa.

Terveysviraston mukaan Fauci ja Biden eivät ole olleet lähikontaktissa viime aikoina.

Yhdysvalloissa Fauci on ollut päävastuussa jokaisen pandemian viranomaishoidosta vuodesta 1984. Hän on saanut kiitosta erityisesti siitä, miten hän suoriutui taistelusta hi-virusta vastaan sen alkuaikoina.

Läpäisyinfektioiden, eli täyden rokotussarjan ja 1–2 tehosterokotteen jälkeen saatujen koronatartuntojen, lukumäärät ovat nousseet merkittävästi sen jälkeen kun koronaviruksen omikronmuunnoksesta tuli hallitseva tautimuoto.

Yhdysvaltain tartuntatautien valvontaviranomaisen CDC:n helmikuussa tekemän kyselytutkimuksen mukaan jopa 60 prosenttia yhdysvaltalaisista on sairastanut koronaviruksen.