Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan Zelenskyi: Donbassin alueen taistelut osoittavat sodan suuntaa

Itä-Ukrainassa sijaitsevan Donbassin alueen puolustaminen on tärkeää, koska alueen taistelut kertovat sodan suunnasta, sanoo Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Presidentti kertoo viestipalvelu Telegramissa Ukrainan kansalle, että Donbass on ratkaiseva tekijä siinä, kuka hallitsee tulevina viikkoina.

– Mitä enemmän vihollinen kärsii siellä, sitä vähemmän heillä on voimaa jatkaa hyökkäystään, Zelenskyi sanoi kansliansa verkkosivuille englanniksi käännetyssä puheessaan.

Presidentti sanoo myös, että alueen taisteluissa ei viime päivinä ole tapahtunut suuria muutoksia. Hänen mukaansa taistelut ovat edelleen rajuimpia Sjevjerodonetskissa ja sen lähellä olevissa yhteisöissä.

Presidentti sanoi eilen, että Donbassin alueen taistelut tulevat jäämään Euroopan historiankirjoihin maanosan raaimpina. Venäjä on viime aikoina keskittänyt tulivoimaansa Donbassin alueelle.

Stoltenberg: Länsimaiden pitäisi lähettää enemmän raskaita aseita Ukrainaan

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi myöhään tiistai-iltana Alankomaiden Haagissa, että länsimaiden pitäisi lähettää enemmän raskaita aseita Ukrainaan.

– He ovat kerta kaikkiaan riippuvaisia niistä voidakseen vastustaa Venäjän julmaa hyökkäystä, Stoltenberg sanoi.

Stoltenbergin mukaan Nato on jo tehostanut toimituksia Ukrainaan.

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Malyar sanoi tiistaina, että Ukraina on saanut kymmenen prosenttia aseista, jotka se on pyytänyt länneltä.

Myös Zelenskyi korosti tiistai-illan puheessaan asetoimitusten tärkeyttä.

– Kerromme toistuvasti yhteistyökumppaneillemme, että Ukraina tarvitsee nykyaikaisia ohjustorjunta-aseita. Maallamme niitä ei ole vielä riittävästi, mutta juuri maamme tarvitsee Euroopassa eniten tällaisia aseita, presidentti sanoi.

Stoltenberg oli tiistaina Haagissa, jossa pidettiin seitsemän eurooppalaisen Naton jäsenmaan yhteiskokous.

Naton puolustusministerit tapaavat tänään kokouksessa Belgian Brysselissä.

------

Lähteenä myös uutistoimisto AFP