Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Koulujen päättymistä juhlittiin monin paikoin rauhallisesti – Vantaalla ammuttiin ilotulitteita väkijoukkoa kohti

Koulujen päätösviikonloppua juhlimassa oli jälleen runsaasti nuoria eri puolilla Suomea. Poliisin mukaan juhlinta näyttäisi sujuneen monella paikkakunnalla varsin rauhallisesti.

Esimerkiksi Lounais-Suomen poliisi kertoi viikonlopun sujuneen odotettua rauhallisemmin. Perjantaina koulujen päätös ei vielä näkynyt poliisin suuntaan mitenkään.

Lauantai puolestaan osoittautui Lounais-Suomen poliisin mukaan kahden aiemman vuoden kaltaiseksi. Turussa suurin osa juhlijoista oli pakkautuneena Aurajoen rantaan. Porissa vilkkainta oli Kirjurinluodossa.

Helsingissä päättäjäisviikonloppu sujui poliisin mukaan pääpiirteittäin hyvin.

– Yksittäisiä häiriöitä ilmeni, mutta muuten nuoret juhlivat rauhallisesti, poliisi tviittasi.

Sunnuntain vastaisena yönä poliisi tyhjensi Etelä-Helsingin Kaivopuiston yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi.

Länsi-Uudellamaalla nuoria oli liikkeellä paljon, mutta poliisin mukaan erityisesti lauantai-ilta oli verrattain rauhallinen niin kaupungeissa kuin kansallispuistoissa. Myös Kuopiossa juhlinta sujui poliisin mukaan varsin hyvin.

Tampereella Rosendahlin rantaan kerääntyi päättäjäispäivän iltana tuhansia nuoria. Tampereen kaupungin mukaan nuoret juhlivat pääosin maltillisesti ja olivat hyväntuulisia, vaikka muutamia ylilyöntejäkin mahtui joukkoon. Rosendahlin rannassa ilotulitteita luvattomasti ampunut sai poliisilta sakon.

Väkivaltaista käytöstä ja ilotulitteiden ampumista

Itä-Uudenmaan poliisi puolestaan kertoi, että koulujen päättymistä juhlittiin riehakkaasti. Alaikäisten hallusta takavarikoitiin runsaasti alkoholia.

Vantaan Jokiuoman puistossa ammuttiin useita ilotulitteita muun muassa väkijoukkoa kohti. Poliisi teki Jokiuoman puistossa myös muutamia kiinniottoja väkivaltaisen käytöksen takia.

Päihtymys näkyi tehtävissä etenkin loppuillan ja yön aikana, mutta Itä-Uudenmaan poliisin mukaan suurin osa juhli asiallisesti, vaikka suosituille paikoille oli kertynyt satoja nuoria.

Meri-Lapissa nuoria oli liikkeellä etenkin Kemin sisäsataman laululavan luona. Yksi nuori jouduttiin viemään ambulanssilla sairaalaan liiallisen alkoholin juomisen vuoksi.