Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Jälleen joukkoampuminen Yhdysvalloissa – ainakin viisi kuollutta Tulsan sairaalakampuksella

Yhdysvalloissa ainakin viisi ihmistä on kuollut Oklahomassa Tulsan kaupungin sairaalakampuksella tapahtuneessa ampumisessa, kertoo Tulsan poliisi. Kuolonuhrien joukossa on myös epäilty ampuja. Poliisi uskoo asemiehen ampuneen itsensä.

Poliisin alustavien tietojen mukaan ampuminen rajoittui yhden sairaalarakennuksen toiseen kerrokseen. Poliisi kertoo ampujalla olleen ainakin kaksi ampuma-asetta.

Poliisin mukaan veriteon epäilty tekijä on arviolta 35–40-vuotias musta mies.

Tulsan ampumisen alla on ollut edellisen kuukauden aikana useita joukkoampumisia, jotka ovat nostaneet Yhdysvaltain aselait jälleen tapetille.

Oklahoman kuvernööri: Järjetön vihan ja väkivallan teko

Oklahoman republikaanikuvernööri Kevin Stitt kertoi Twitter-tilillään rukoilevansa uhrien puolesta.

– Tänään Tulsassa tapahtunut on järjetön vihan ja väkivallan teko, hän sanoi tviitissään.

Kuvernööri kehui poliisin nopeaa toimintaa tilanteessa ja kertoi tarjonneensa Tulsan pormestarille G.T. Bynumille osavaltion tukea.

Ampumistapausta kommentoinut republikaanipormestari ei halunnut lähteä puhumaan aselakilinjauksista heti veriteon jälkeen.

– Nyt ajatuksissani ovat uhrit, joiden monet perheenjäsenet eivät edes tiedä tapahtuneesta, Bynum sanoi New York Timesin mukaan.

Valkoinen talo on kertonut, että presidentti Joe Biden on tietoinen Tulsan joukkoampumisesta. Bidenin hallinnon kerrotaan tarjonneen tukea paikallisviranomaisille.

Ampumistapaus tapahtui Tulsan joukkomurhan 101. vuosipäivänä. Vuonna 1921 kaupungin valkoiset asukkaat tuhosivat mustien asuttaman kaupunginosan ja tappoivat ainakin toistasataa afroamerikkalaista.