Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Japani liittyi muiden G7-maiden joukkoon ja sitoutui lopettamaan fossiilisten polttoaineiden rahoittamisen ulkomailla

Kaikki teollisuusmaiden G7-ryhmän jäsenet ovat sitoutuneet lopettamaan fossiilisten polttoaineiden rahoituksen ulkomailla vuoden loppuun mennessä.

Yhteisessä julkilausumassaan maat sitoutuivat irtautumaan fossiilisten polttoaineiden uusista suorista tuista kuluvan vuoden aikana. Julkilausumassa puhuttiin sellaisista energiahankkeista, joissa ei käytetä tekniikoita, jotka kompensoisivat aiheutuneita hiilidioksidipäästöjä.

Britannia, Kanada, Saksa, Ranska, Italia ja Yhdysvallat sitoutuvat tuista luopumiseen jo viime vuonna pidetyssä Glasgow'n ilmastokokouksessa, mutta Japani on vastustanut sitoumusta tähän asti.

– On hyvä, että Japani, joka on maailman suurin fossiilisten polttoaineiden rahoittaja, on nyt sitoutunut luopumaan fossiilisten polttoaineiden rahoittamisesta ulkomailla muiden G7-maiden tavoin, sanoi ilmastopolitiikkaan keskittyvän ajatushautomon E3G:n Alden Meyer.

Sähköntuotannosta fossiilitonta

G7-ryhmän maat ovat sitoutuneet lopettamaan myös fossiilisten polttoaineiden käytön sähköntuotannossaan vuoteen 2035 mennessä. Sitoumus tehtiin siitä huolimatta, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa voimakkaita jännitteitä energiamarkkinoille.

– Olemme sitoutuneet tavoitteeseen, että sähköntuotantomme on pääosin fossiilitonta vuoteen 2035 mennessä, sanoivat ryhmän ilmasto- ja energiaministerit Berliinissä pidetyn kokouksen loppulausunnossa.