Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Pohjois-Korea kertoo uusista koronakuolemista – 21:n kuumeessa olleen sanotaan kuolleen

Pohjois-Korea on ilmoittanut jälleen uusista kuolemista, joiden se kertoo johtuvan kuumeesta. Eristäytynyt Aasian maa kertoi virallisesti ensimmäisestä koronatartunnastaan torstaina.

Pelkästään perjantaina maassa kirjattiin valtiollisen KCNA-uutistoimiston mukaan 174 440 niin sanottua kuumetapausta, joista 81 430:n kerrotaan toipuneen ja 21:n kuolleen.

Kaikkiaan kuolemantapauksia on vahvistettu tähän mennessä 27.

Uutistoimisto ei kertonut, oliko tuoreilla kuolonuhreilla aiemmin todettu positiivinen koronatestitulos. Asiantuntijoiden mukaan maalla ei ole kuitenkaan mahdollisuuksia laajamittaiseen testaukseen.

KCNA:n mukaan maassa on ollut tähän mennessä runsaat 524 000 "kuumetapausta". Näistä potilaista lähes 235 000:n sanotaan toipuneen täysin, kun taas liki 290 000:n sanotaan saavan hoitoa.

Kim: Tulisi ottaa oppia Kiinasta

Pohjois-Koreassa järjestettiin maata johtavan politbyroon kokous jo toista kertaa tällä viikolla. Tapaamiseen osallistui myös maan johtaja Kim Jong-un, joka sanoi KCNA:n mukaan tartuntojen aiheuttavan maassa "suurta sekasortoa".

KCNA:n mukaan kokouksessa keskusteltiin muun muassa hätälääkkeiden jakamisesta. Kimin mukaan hänellä riittää uskoa siihen, että maa onnistuu voittamaan tartuntataudin mahdollisimman nopeasti.

– Meidän tulisi ottaa oppia Kiinan kommunistisen puolueen ja sen kansan kokemuksista ja hedelmällisistä saavutuksista viruksen torjumiseksi, Kim sanoi.

Naapurimaa Kiina kuitenkin kamppailee parhaillaan omikronaallon kanssa. Moni kaupunki, muun muassa talouselämän pääkaupunki Shanghai, on ollut tiukassa koronasulussa usean viikon ajan.

Torstainen ilmoitus Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa esiintyneistä omikrontartunnoista oli maan ensimmäinen virallinen vahvistus koronatartunnoista. Samalla varmistui, että maan kahden vuoden ajan kovin taloudellisin tappioin ylläpitämä koronasaarto on epäonnistunut.