Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

WHO: Pandemia surmasi 13–17 miljoonaa ihmistä vuosina 2020 ja 2021

Koronapandemia surmasi 13–17 miljoonaa ihmistä vuosina 2020 ja 2021, Maailman terveysjärjestö WHO kertoi torstaina.

Aiempi arvio koronaan liittyvien kuolemien lukumäärästä on ollut noin kolmasosa uudesta arviosta. Kuolemat liittyvät joko suoraan tai epäsuorasti koronan aiheuttamaan tautiin.

Pandemian aiheuttama kuolleisuus on laskettu toteutuneiden kuolemantapausten ja niiden kuolemantapausten määrän välisenä erotuksena, joita olisi voitu odottaa, jos pandemiaa ei olisi esiintynyt.

WHO:n mukaan uudet arviot koronan aiheuttamista kuolemantapauksista osoittavat, että kaikkien maiden olisi investoitava kestävämpiin terveydenhuoltojärjestelmiin, jotka voivat ylläpitää keskeisiä terveyspalveluja myös kriisien aikana.

Pikkulasten rokote arvioitavana

Euroopan lääkevirasto (EMA) on aloittanut arvioinnin siitä, hyväksyisikö se Modernan Spikevax-koronarokotteen iältään puolivuotiaista viisivuotiaille lapsille. Alle viiden vuoden ikäiset lapset ovat ainoa ikäryhmä, jota ei vielä rokoteta koronavirusta vastaan useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

EMA:n vanhempi virkamies Marco Cavaleri kertoi tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että nyt arvioitava Modernan hakemus on ensimmäinen näin nuorta ikäryhmää koskeva koronarokotelupahakemus.