Presidentti Niinistö pääsi kotiin toipumaan keuhkokuumeen jäljiltä

Presidentti Sauli Niinistö on päässyt sairaalasta kotiin toipumaan. Hän sai koronan jälkeen keuhkokuumeen ja oli vajaat pari vuorokautta sairaalassa Helsingissä. Presidentti kertoo tilanteestaan Facebookissa.

– Moni lohdutti, että pääsit parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Oikeassa olivat. Kiitos kaikille Meilahden sairaalan osaajille! presidentti kirjoittaa.

Niinistön mukaan hänen tulehdusarvonsa ovat laskussa ja kuume hellittänyt. Presidentti kehuu saamaansa hoitoa tehokkaaksi, ammatilliseksi ja ystävällisen huolehtivaksi.

– Korona hellitti - keuhkokuume iski. Vajaat pari vuorokautta Meilahdessa; tulehdusarvot laskussa, kuumeesta kolme astetta pois, presidentti sanoo viestissään.

Presidentin kanslia kertoi tiistaina, että Niinistö on sairaalassa tutkimuksissa pitkittyneiden koronaoireiden vuoksi. Presidentin voinnin kerrottiin olevan kohtuullisen hyvän.

Niinistön koronatartunnasta tiedotettiin noin viikko sitten. Presidentin kanslia kertoi tuolloin, että Niinistö voi tartunnasta huolimatta hyvin ja työskentelee etänä.

Kanslia kertoi tänään keskiviikkona, että Niinistö on palannut Mäntyniemeen ja jatkaa työskentelyä etänä. Hänen vointiaan kuvataan hyväksi. Kanslia tiedottaa mahdollisista ohjelmamuutoksista erikseen.

Sairastumisen alta siirrettiin ainakin Norjaan tarkoitettua virallista vierailua viime viikolta toiseen ajankohtaan. Lisäksi Niinistö osallistui kansallisen veteraanipäivän viettoon etätervehdyksellä.

Niinistö ja Jenni Haukio kiittävät sotien veteraaneja

Presidentti Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kiittivät veteraanipäivän tervehdyksessään sotien veteraaneja ja lottia.

Kansallista veteraanipäivää vietetään muistuttamaan veteraanien jättämästä kallisarvoisesta perinnöstä, presidenttipari lausui tiedotteessa.

Veteraanipäivä ajoittuu tänä vuonna sodan keskelle Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Uutisten seuraaminen on tuonut monille mieleen Suomen sota-ajat, presidenttipari sanoi.

– Sotien jälkeiset sukupolvet saivat rakentaa Suomea vakaissa oloissa. Nyt kriisin koetellessa Eurooppaa on meidän kaikkien yhteinen tehtävämme huolehtia päättäväisesti Suomen turvallisuudesta. Päättäjien vastuulla on tehdä turvallisuutta vahvistavia ratkaisuja, mutta on meidän kaikkien yhteinen vastuumme rakentaa yhdessä entistäkin kestävämpää yhteiskuntaa.

Niinistö ja Haukio muistuttivat, että sotaveteraanien ja lottien uhraukset ja esimerkki eivät unohdu.

– Teidän uhraustenne ansiosta saamme elää turvallisessa ja vakaassa Suomessa. Kiitos siitä.

– Suomi huolehtii turvallisuudestaan nyt ja tulevaisuudessa.

Työryhmä alkaa selvittää veteraanityötä

Veteraanipäivän pääjuhla järjestetään tänään Lappeenrannassa. Valtioneuvoston tervehdyksen veteraanipäivän juhlassa esittää pääministeri Marin ja Puolustusvoimien tervehdyksen kenraali Timo Kivinen.

Veteraanityön jatkamista aletaan selvittää, sillä valtioneuvosto asettaa eduskuntaryhmien pyynnöstä veteraaniperinnetyön tulevaisuutta pohtivan työryhmän. Sen tehtävänä on tehdä ehdotus sotien ja niiden veteraanien perinteen säilyttämisestä. Tarkoituksena on muun muassa pohtia, miten eri toimijoiden yhteistyö järjestetään ja miten työnjako eri toimijoiden välillä sovittaisiin ja miten rahoitus hoidettaisiin.

– Ennen pitkää sotasukupolvi poistuu keskuudestamme, joten on erityisen tärkeää, että emme anna heidän työnsä ja uhraustensa muistojen himmetä suomalaisessa yhteiskunnassa, eduskuntaryhmät sanovat yhteisessä tiedotteessaan.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen. Ryhmän toimikausi päättyy tammikuun lopussa ensi vuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut