Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautovalmistaja Teslalle huipputulos ensimmäiseltä neljännekseltä – nettotuotto kasvoi yli 650 prosenttia viime vuoteen verrattuna

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla raportoi huipputuloksen tämän vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä tuotantoketjujen ongelmista huolimatta.

Alkuvuoden nettotulokseksi tuli 3,3 miljardia dollaria, ja kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli jopa yli 650 prosenttia. Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna noin 80 prosenttia 18,8 miljardiin.

Tesla toimitti vuosineljänneksen aikana yli 310 000 ajoneuvoa. Toimitukset kasvoivat 68 prosenttia.

Teslan nettotuotto on nyt kasvanut tasaisesti viidellä edellisellä vuosineljänneksellä. Yhtiö totesikin edellisessä osavuosikatsauksessaan, että viime vuosi oli sille läpimurtovuosi. Teslan mukaan ei ole enää epäilystäkään sähköautojen kannattavuudesta tai siitä, että ne voivat olla kannattavampia kuin polttomoottoriajoneuvot.

Tesla nosti tuotteiden hintoja kasvaneiden tuotantokustannusten vuoksi

Tesla kertoi joutuneensa nostamaan tuotteidensa hintoja, sillä tuotannon kulut ovat kasvaneet puolijohdekomponenttien ja muiden oleellisten valmistustarvikkeiden huonon saatavuuden vuoksi.

– Joidenkin raakamateriaalien hinnat ovat nousseet moninkertaisiksi viime kuukausina. Paisunut kustannusrakenteemme on aiheuttanut sen, että olemme säätäneet tuotteidemme hinnoittelua, vaikka pyrkimyksenämme on ollut vähentää tuotantokustannuksiamme, Tesla kertoi osavuosiraportissaan.

Tesla joutui myös keskeyttämään alkuvuodesta tuotantonsa Shanghain tehtaallaan Kiinan tiukkojen koronarajoitusten vuoksi. Vuosineljänneksen positiivisempiin uutisiin kuului autovalmistajan ilmoitus siitä, että Saksan ja Yhdysvaltojen tuoreilta tehtailta on alettu toimittaa autoja.