Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Afganistanissa tehtiin pommi-isku kouluun – poliisin mukaan ainakin kuusi ihmistä kuoli

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa on räjäytetty kaksi pommia shiialaisten hazaroiden asuinalueella sijaitsevassa poikien koulussa, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan iskussa on kuollut ainakin kuusi ja haavoittunut 11 ihmistä. Sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa on nähty useita kuolleita ja haavoittuneita. Paikalla ollut kertoo AFP:lle räjähdysten tapahtuneen, kun koulun oppilaat olivat poistumassa aamun oppitunneiltaan.

Hazarat ovat Afganistanin kolmanneksi suurin etninen ryhmä. Hazaroiden asuinalue Kabulissa on aiemmin ollut jihadistisen äärijärjestö Isisin Afganistanin haaran kohteena. Viime vuoden toukokuussa ainakin 85 ihmistä kuoli ja noin 300 haavoittui, kun samalla alueella sijaitsevaan kouluun iskettiin kolmella pommilla.

Suurin osa viime vuoden iskun uhreista oli tyttöjä, joita ei Talebanin vallan alla ole päästetty enää kouluihin, vaikka hallinto onkin muuta luvannut.

Julkisiin kohteisiin tehdyt iskut ovat vähentyneet Afganistanissa sen jälkeen, kun äärijärjestö Taleban otti vallan maassa viime vuonna. Isis-järjestö jatkaa kuitenkin tiettävästi toimintaansa maassa, vaikka Taleban-hallinto väittääkin sitkeästi nujertaneensa sen. Talebaniakin radikaalimpaa aatesuuntaa edustavaa Isisiä pidetään maan uuden hallinnon suurimpana turvallisuusuhkana.

Tiistain räjähdysten uhreja on viety sairaalaan, mutta tarkempia tietoja heidän tilastaan ei ole, sillä Talebanin joukot ovat estäneet toimittajilta pääsyn sairaala-alueelle.