Ukrainan Zelenskyi CNN:lle: Putin saattaa käyttää ydinasetta

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan kaikkien maailman maiden tulisi olla valmiina siihen mahdollisuuteen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin päättää käyttää ydinasetta tai kemiallista asetta. Zelenskyi sanoo CNN:n haastattelussa, ettei Putin pidä ukrainalaisten ihmisten elämää missään arvossa.

Zelenskyin mukaan taktisen ydinaseen tai kemiallisen aseen käyttöä ei pidä pelätä, mutta siihen tulee varautua. CNN julkaisi perjantaina otteita Ukrainan presidentin haastattelusta, joka lähetetään kokonaisuudessaan sunnuntaina.

Venäjä karkottaa 18 EU-diplomaattia Moskovasta

Venäjän ulkoministeriö ilmoittaa karkottavansa maasta 18 EU-lähetystössä työskentelevää ihmistä. Ministeriön mukaan ei-toivotuiksi henkilöiksi julistettujen diplomaattien täytyy poistua Venäjältä "lähitulevaisuudessa".

Useat EU:n jäsenmaat ovat karkottaneet pääkaupungeistaan viime aikoina yhteensä satoja Venäjän suurlähetystöjen työntekijöitä.

Aiemmin tänään myös Pohjois-Makedonia ilmoitti karkottavansa kuusi venäläisdiplomaattia aiemmin lähtöpassit saaneiden lisäksi.

Venäjä esti pääsyn Moscow Timesin v enäjänkieliselle sivulle Ukraina-uutisoinnin vuoksi

Venäjällä mediaa säätelevä viranomainen Roskomnadzor on estänyt pääsyn Moscow Times -uutismedian venäjänkieliselle sivustolle. Syynä on Ukrainaa käsittelevä uutisointi.

Moscow Timesin mukaan viranomainen piti valheellisena uutisointia mellakkapoliiseista, jotka kieltäytyvät taistelemasta Ukrainassa.

Moscow Timesin englanninkieliselle verkkosivulle pääsyyn viranomaisen päätös ei vaikuttanut, ja venäjänkielistä voi lukea ulkomailta tai vpn-yhteyden avulla.

Roskomnadzor esti perjantaina pääsyn myös ranskalaisen RFI-radion uutissivulle. Perusteena oli väärän ja äärimielisen informaation levittäminen.

Venäjä on Ukrainaan tekemänsä hyökkäyksen jälkeen rajoittanut riippumattomien medioiden toimintaa kasvavassa määrin. Lisäksi maa on estänyt pääsyn Facebookiin, Twitteriin ja Instagramiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut