Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat yli kolme prosenttia

Vanhojen osakeasuntojen hinnat olivat Suomessa helmikuussa 3,2 prosenttia korkeampia kuin viime vuoden helmikuussa, kertoo Tilastokeskus. Osakeasuntojen hinnat nousivat kaikissa suurimmissa kaupungeissa Tamperetta lukuun ottamatta.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuodessa 4,3 prosenttia, kun muualla Suomessa nousu jäi keskimäärin 2,0 prosenttiin.

Turussa vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat peräti 7,5 prosenttia, kun taas Tampereella niiden hinnat laskivat 0,5 prosenttia.

Vanhojen osakeasuntojen hintojen nousu on jatkunut Turussa pitempäänkin, sillä Tilastokeskuksen mukaan hinnat ovat nousseet siellä vuodesta 2015 noin 28 prosenttia.

Myös Oulussa vanhojen osakeasuntojen hinnat olivat keskimääräistä kovemmassa nousussa, sillä siellä mitattiin nousua 5,1 prosenttia.

Helsingissä selvästi kalleimmat neliöt

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakeasuntojen keskimääräinen neliöhinta oli 4 154 euroa, kun taas muualla Suomessa keskimääräinen neliöhinta oli 1 758 euroa. Pääkaupunkiseudulla selvästi kalleinta oli Helsingissä, missä osakeasunnosta joutui maksamaan keskimäärin 4 804 euroa neliöltä.

Tampereella keskimääräinen neliöhinta oli helmikuussa 2 806 euroa, Turussa 2 506 euroa ja Oulussa 2 018 euroa.

Vilkas asuntokauppavuosi

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan asuntokaupan yhteenlaskettu arvo oli viime vuonna yli 20 miljardia euroa, mikä on noin 20 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Pääkaupunkiseudun osuus asuntokaupan arvosta oli 46 prosenttia ja kuuden suurimman kaupungin osuus oli 61 prosenttia.

Asuntokauppoja tehtiin Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 110 000, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut