Talvimyrsky on repinyt kattopeltejä, kaatanut puita ja katkonut sähköjä – Hankasalmella linja-auto ajautui ulos tieltä sivutuulen voimasta

Maan etelä- ja keskiosia riepottelevan talvimyrskyn kovat tuulet ovat irrottaneet kattopeltejä ja kaataneet puita. Lisäksi myrskyn aikana sähköt ovat olleet monin paikoin poikki: hieman ennen kello kuutta iltapäivällä sähkökatkokartan mukaan 104 kunnassa oli vajaat 60 000 asiakasta vailla sähköjä.

Myräkkä on ollut osasyyllisenä ainakin yhdessä liikenneonnettomuudessa, joka sattui iltapäivällä Hankasalmella Keski-Suomessa puoli neljän aikaan. Onnettomuudessa valtatiellä 9 ajanut linja-auto oli ajautunut liukkauden ja kovan sivutuulen vuoksi sillankaiteeseen, Sisä-Suomen poliisi kertoo . Linja-auton kyydissä oli poliisin mukaan kymmenen matkustajaa, jotka eivät kuitenkaan loukkaantuneet. Linja-auto ajautui onnettomuudessa nojalleen puita vasten, ja auton nostotyöt olivat kello viiden aikaan käynnissä. Liikenne on onnettomuuspaikalla poikki molempiin suuntiin, ja poliisi ohjaa liikennettä kulkemaan Hankasalmen keskustan kautta.

Kymmeniä vahingontorjuntatehtäviä Pirkanmaalla, Hämeessä ja Etelä-Karjalassa

Pirkanmaan pelastuslaitokselle myrsky oli päivystävän päällikön Mika Kupiaisen mukaan aiheuttanut puoli neljään mennessä noin 70 vahingontorjuntatehtävää. Joukossa oli esimerkiksi puiden kaatumisia, peltien irtoamista katoista sekä sähkölinjoille ja teille kaatuneita puita.

Kupiainen sanoi STT:lle, ettei ainakaan toistaiseksi tiedossa ole vakavia vahinkoja tai henkilövahinkoja. Tehtävät eivät ole painottuneet tiettyyn kuntaan tai kellonaikaan, vaan hälytyksiä on tullut tasaisesti.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella hälytyksiä kerrottiin ennen neljää olleen pari–kolmekymmentä. Palomestari kuvaili päivää vilkkaanpuoleiseksi mutta ei varsinaisesti ruuhkaiseksi. Suurimmilta osin kyse on ollut puiden kaatumisista. Lopella yksi puu oli kaatunut mökin päälle, ja Hämeenlinnassa puun alle jäi auto.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos tiedotti puoli viiden tienoilla, että maakunnassa oli kirjattu parikymmentä myrskyn aiheuttamaa puunraivaustehtävää.

Helsingissä auto jäi kaatuneen aidan alle

Myös ympäri Etelä-Pohjanmaata on ollut poikkeuksellisen paljon myrskyn aiheuttamia tehtäviä. Pelastuslaitokselta kerrottiin ennen neljää, ettei vakavia tapauksia ollut tullut tietoon, vaan kyse on ollut pääasiassa kaatuneista puista ja kattojen irtoamisista.

Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle neljän tienoilla, että maakunta oli ainakin toistaiseksi päässyt myrskystä kohtalaisen vähällä. Palomestarin mukaan kaatuneita puita oli puolenkymmentä, yhdestä kiinteistöstä oli lähtenyt kokonaan kattopellit ja yhdestä koulurakennuksesta niin ikään kattopellit irtoilivat.

Samoin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa pelastuslaitokset ovat saaneet hälytyksiä kaatuneista puista ja irronneista katoista ja katon osista. Varsinais-Suomen pelastuslaitos tviittasi hieman ennen kello kuutta iltapäivällä, että pelastuslaitoksen alueella oli siihen mennessä hoidettu 80 vahingontorjuntatehtävää.

Samankaltaisia tehtäviä on ollut myös Länsi-Uudellamaalla, jossa pelastuslaitoksella tehtäviä oli ollut neljän tienoilla viitisenkymmentä.

Helsingissä poliisi kertoi iltapäivällä Twitterissä , että rakennustyömaan suoja-aita oli kaatunut henkilöauton päälle ydinkeskustassa. Henkilövahinkoja ei tilanteessa syntynyt, mutta onnettomuus on haitannut liikennettä. Poliisin tilannekeskuksesta arvioitiin STT:lle, että aita kaatui kovan tuulen vuoksi.

Satakunnassa on avotulen teko kielletty

Satakunnassa pelastusviranomainen on päättänyt kieltää avotulen teon koko päiväksi aina sunnuntaiaamuun kello kahdeksaan saakka, pelastuslaitos kertoo Twitterissä . Syynä kieltoon on Ilmatieteen laitoksen antama tuulivaroitus.

Satakuntaan ei ole annettu varsinaista varoitusta metsä- tai ruohikkopalovaarasta. Sen sijaan Ahvenanmaalla ruohikkopalojen vaara on Ilmatieteen laitoksen mukaan suuri kuivuudesta johtuen, ja tuulen vuoksi palot myös leviäisivät nopeasti.

Suomessa on Keski-Pohjanmaalta Pohjois-Karjalaan ulottuvan linjan eteläpuolella voimassa kovan tuulen varoitus näillä näkymin iltakahdeksaan asti. Maalle annettujen tuulivaroitusten lisäksi Ilmatieteen laitos on tänään varoittanut kovasta tuulesta ja paikoin myös aallokoista merialueilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut