Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Saksa rajoittaa öljyn tuontia Venäjältä, lopettaa hiilen tuonnin syksyllä

Saksa aikoo puolittaa Venäjältä tuotavan öljyn määrän kesään mennessä, kertoi talousministeri Robert Habeck perjantaina. Hänen mukaansa venäläisen hiilen osalta tuonti Saksaan loppuu kokonaan syksyyn mennessä.

Habeck sanoi, että Saksa on työskennellyt viime viikkoina intensiivisesti päästäkseen eroon Venäjältä tuotavasta fossiilisesta energiasta.

Öljyn ja hiilen ohella Saksa on ollut erityisen riippuvainen venäläisestä maakaasusta. Habeck myönsi kaasuasian olevan vaikeampi, eikä Saksan voi odottaa pääsevän irti toimituksista Venäjältä kuin vasta vuoden 2024 puoliväliin mennessä.

Ennen Ukrainan sotaa Saksa toi kolmanneksen öljystä, 45 prosenttia hiilestä ja 55 prosenttia maakaasusta Venäjältä. Habeckin mukaan saksalaisyritykset ovat kiihtyvällä vauhdilla jättäneet uusimatta energiantoimitussopimuksiaan Venäjältä ja ryhtyneet etsimään vaihtoehtoisia lähteitä muualta.