Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valmet Automotive kärsii komponenttipulasta – aikoo lomauttaa enintään 170 työntekijää

Valmet Automotive aloittaa muutosneuvottelut henkilöstön lomauttamisesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Muutosneuvottelut koskevat yhtiön mukaan enintään 170:tä henkilötyövuotta. Irtisanomisia yhtiö ei suunnittele, vaan etsii erilaisia henkilöstön ja yrityksen edut huomioivia ratkaisuja. Lomautukset kestäisivät enintään 90 päivää.

Komponenttipula koskee Mercedes-Benzin A-sarjan tuotantoa. Puutteen taustalla ovat viimeaikaiset maailmanlaajuiset häiriöt komponenttien toimitusketjuissa. Yhtiö kertoo, että tilanne on muuttunut hyvin nopeasti ja että A-sarjan tuotanto joudutaan pulan takia tilapäisesti keskeyttämään. Tilanteen arvioidaan palaavan suunnitelmien mukaiselle tasolle viimeistään heinäkuussa.

Valmet Automotive työllistää Uudenkaupungin autotehtaalla 3 300 henkilöä. Tilapäinen sopeutustarve ei koske GLC-mallin valmistusta. Sillä ei myöskään ole vaikutusta käynnissä oleviin projektitöihin.

Maailmanlaajuinen komponenttipula on työntänyt kapuloita rattaisiin myös monien muiden autotehtaiden tuotantoon. Muun muassa Volkswagenin ja Volvo Carsin tuotanto on jäänyt sirupulan takia aiottua pienemmäksi.

- - - - -

Korjattu aiempaa uutista kello 19.34: muutosneuvottelut koskevat enintään 170:tä henkilötyövuotta, eivät 170:tä henkilöä.