Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnairin lentoja gps-häiritty Kaliningradin lähettyvillä – Finnairin lentäjät kertovat havainneensa häirintää maaliskuun aikana

Finnairin lentoja on gps-häiritty Kaliningradin lähettyvillä. Finnairin viestinnästä vahvistettiin STT:lle, että lentäjät ovat huomanneet gps-häirintää alueella maaliskuun aikana. Finnairin lentojen häirinnästä uutisoi aiemmin uutistoimisto Reuters .

– Pilotit ovat huomanneet gps-häirintää Kaliningradin lähettyvillä maaliskuun aikana, kertoi Pauliina Palttala Finnairin viestinnästä.

Finnairin Etelä-Euroopan ja Aasian lentojen reitit kulkevat nyt Kaliningradin ohitse.

– Häirintä ei ole aiheuttanut muutoksia lentojen aikatauluihin tai reitteihin, Palttala sanoi.

Hän sanoo, että lentokoneet eivät ole pelkästään gps:n varassa vaan niissä on myös muita navigointijärjestelmiä. Muualla kuin Kaliningradin lähistöllä Finnair ei ole havainnut gps-häirintää.

Itärajan läheisyydessä myös havaintoja gps-häiriöistä

Suomen itärajan läheisyydessä on tehty viime päivinä poikkeuksellisen paljon havaintoja gps-häiriöistä, kertoi liikenne- ja viestintävirasto Traficom aiemmin tällä viikolla.

Raportteja häiriöistä on saatu lentokoneilta sunnuntaista lähtien.

Gps-häiriöiden vuoksi liettualaisyhtiö Transa viabaltikan kone ei ole sunnuntai-illasta lähtien pystynyt laskeutumaan Savonlinnaan. Tämän viikon lennot Savonlinnaan on nyt peruttu, kertoi yhtiön Suomen asiainhoitaja Jyri Koponen STT:lle aiemmin tällä viikolla. Häiriön lähde ei ole Traficomin tiedossa.

Savonlinnan ja Helsingin välinen reittilentoliikenne on pysähdyksissä ainakin ensi viikon alkuun saakka, kertoi Savonlinnan kaupungin vs. elinkeinojohtaja Jarmo Häkkinen torstaina tiedotteessa.

Vuonna 2018 Venäjän epäiltiin häirinneen Norjan ja Suomen gps-signaaleja Naton sotaharjoituksen yhteydessä. Venäjä kiisti tuolloin syytökset.