Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä on otettu kiinni yli 4 300 Ukrainan sotaa vastustavaa mielenosoittajaa

Venäjällä on otettu tänään kiinni yli 4 300 ihmistä ympäri maata järjestetyissä Venäjän sotaa Ukrainassa vastustavissa mielenosoituksissa. Asiasta kertoo kansalaisjärjestö  OVD-info .

Järjestön verkkosivujen mukaan Suomen aikaa sunnuntaina alkuillasta kiinniottoja oli tehty kaikkiaan 56 kaupungissa ympäri maata.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viikko sitten torstaina. Sen jälkeen Venäjällä on otettu kiinni yhteensä jo noin 12 700 sotaa vastustanutta mielenosoittajaa.

Maan pääkaupungissa kerrotaan OVD-infon mukaan otetun sunnuntaina kiinni ainakin yli 1 600 mielenosoittajaa. Pietarissakin kiinniotettuja oli lähemmäs 1 200.

Moscow Times kertoi sunnuntaina, että mielenosoittajia kuljettanut poliisiauto oli ajanut Moskovassa pylvästä päin ja kiinni otettuja mielenosoittajia loukkaantui törmäyksessä.

Ukrainan sotaa vastustavia mielenilmauksia on järjestetty ympäri maailmaa, ja Suomessakin on osoitettu mieltä hyökkäyksen jälkeen. Helsingissä mielenosoituksia on ollut myös eilen ja tänään.

Macron ja Erdogan puhuneet puhelimessa Putinin kanssa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tänään keskustellut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, kertoo Elysee-palatsi.

Tunnin ja kolme varttia kestäneet neuvottelut tapahtuivat Macronin aloitteesta. Presidentin keskustelivat nyt neljännen kerran sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.

Myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on käynyt tänään puhelinkeskustelun Putinin kanssa. Erdogan oli vedonnut pikaisen yleisen tulitauon puolesta Ukrainassa, kertoi presidentin toimisto.

Turkki toivoo myös voivansa järjestää tapaamisen Venäjän ja Ukrainan edustajien kesken.