Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lunta satanut eniten Uudellamaalla – lumi ja liukkaus haitanneet liikennettä muuallakin

Ajokeli on ollut aamulla huono Suomen länsi- ja eteläosassa sataneen lumen ja liukkauden vuoksi, kertoo Finntrafficin tieliikennekeskus. Lisäksi lumisade on haitannut näkyvyyttä tieliikenteessä muun muassa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Kymenlaaksossa.

– Maan keskiosaan ulottuva lumisadealue heikkenee vähitellen ja vetäytyy kohti itää, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo.

Hänen mukaansa lumisade alkaa vähitellen loppua muualla paitsi itärajan tuntumassa, missä voi vielä illallakin tulla lisää lunta, kuitenkin enää vain noin parin senttimetrin verran.

– Muualla tulee enää rippeitä, Sinisalo sanoo.

Toiseksi eniten lunta tullut Ahvenanmaalle

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta on satanut eilisestä aamupäivästä alkaen eniten Uudellamaalla, missä lunta on tullut vuorokauden aikana noin 25 senttimetriä. Voimakas itätuuli on kinostanut lunta voimakkaasti.

Ahvenanmaalla lumimääräksi on mitattu 22 senttimetriä, Salossa 15 senttimetriä ja Tampereella 14 senttimetriä, Sinisalo kertoo. Lisäksi Keski-Suomen eteläisissä osissa ja Kymenlaaksossa lunta on voinut kertyä 10–15 senttimetriä.

Junaliikenteessä vaaditaan nyt kärsivällisyyttä

Lähi- ja kaukojunille on edelleen odotettavissa tänään isoja viivästyksiä lumitilanteen vuoksi Etelä-Suomen alueella, kertoo VR .

Myös kaukojunaliikenteessä muualle Suomeen on raportoitu tänä aamuna useita myöhästymisiä. Moni Itä- ja Pohjois-Suomeen matkalla ollut juna on myöhästynyt aikataulusta.

Ainakin Turun ja Helsingin välillä olevia junavuoroja on myös peruttu, ja junat on korvattu linja-autokuljetuksilla. Ajoittain vain noin puolet kaukojunista kulki aikataulussa aamupäivällä.

Myös HSL ajaa typistetysti tiistaina

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi aiemmin, että junien lähiliikennettä supistetaan pääkaupunkiseudulla tänään. A-junat ajetaan harvennetulla 20 minuutin vuoroväleillä tänään iltakuuteen ja K-junat ajetaan harvennetulla 20 minuutin vuoroväleillä iltaseitsemään asti. Muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä.

Myös HSL on ottanut käyttöön harvennetut vuorovälit pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä.