Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Kanadan poliisi hääti mielenosoittajia Ottawan keskustasta kovin ottein

Poliisi tyhjensi Kanadassa pääkaupunki Ottawan keskustaa mielenosoittajista kovin ottein viikonloppuna. Mellakkavarusteisiin sonnustautuneet poliisit käyttivät pamppuja ja pippurisumutetta sekä tekivät kymmeniä pidätyksiä lauantaina paikallista aikaa.

Mediatietojen mukaan mielenosoittajat heittivät kaasukanistereita ja savukranaatteja eteneviä poliiseja kohti.

Poliisin tavoitteena oli häätää Convoy-mielenosoittajien ydinjoukko, joka on tukkinut parlamentin edustan jo viikkojen ajan. Taktisten ajoneuvojen tukema ja tarkka-ampujien suojaama poliisi sai raivattua Wellington Streetin parlamentin edustalla.

Ottawan väliaikainen poliisipäällikkö Steve Bell kertoi medialle "erittäin merkittävästä edistymisestä", mutta myönsi, ettei työ mielenosoittajien karkottamiseksi ole ohi.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau otti äskettäin käyttöön hätätilalait rekkakuskien aloittamien Convoy-mielenosoitusten nujertamiseksi. Pääministeri perusteli nyt kovaa linjaa korostamalla, että laittomat saarrot ja miehitykset eivät ole rauhanomaisia ​​mielenosoituksia.