Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Huono ajokeli vaikeuttaa pohjoiseen talvilomalle suuntaavien lomalaisten matkantekoa

Liukkaus pääteillä on tänään vaikeuttanut pohjoiseen talviloman viettoon menevien matkantekoa. Nelostie Oulun ja Kemin välillä ruuhkautui iltapäivällä pahoin Iissä ennen Kuivaniemeä tapahtuneen onnettomuuden takia. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan pohjoiseen päin menevällä kaistalla oli iltapäivällä useamman kilometrin jono.

Pelastuslaitoksen mukaan ajokeli on erittäin huono tien pinnan liukkauden takia. Fintrafficin tieliikennekeskuksesta Tampereelta kerrottiin, että pääteillä on ollut liikennettä aamusta lähtien. Esimerkiksi Oulun kohdilla Nelostiellä liikkui neljän maissa iltapäivällä keskimäärin 1 500 ajoneuvoa tunnissa pohjoiseen ja liikenne oli sujuvaa. Pohjoisemmaksi mentäessä ajoneuvojen määrä väheni. Oulusta Kemiin johtavalla tiellä oli pohjoiseen johtava ajokaista suljettuna.

– Ainoastaan Oulun seudulla Iissä Nelostiellä oli noin kolmen kilometrin jono jossain vaiheessa, liikenneoperaattori Heidi Peltomaa kertoi STT:lle lauantaina iltapäivällä.

Peltomaan mukaan tiet ovat monin paikoin liukkaita. Viime päivien lumisateet ovat aiheuttaneet polanteita erityisesti vähäliikenteisille tieosuuksille.

Lumisade heikentää ajokeliä maan etelä- ja pohjoisosissa

Fintrafficin tieliikennekeskuksen karttapalvelun mukaan onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt aiheuttivat häiriöitä liikenteeseen myös Oulun ja Kuusamon välisellä tiellä Pudasjärvellä. Tiellä numero 7 Porvoon ja Kotkan välillä jouduttiin sulkemaan ajokaista kokonaan Sutelan kohdalla tapahtuneen onnettomuuden takia.

Viitostiellä Suomussalmella Kajaanin ja Kuusamon välillä tapahtunut onnettomuus aiheutti häiriöitä liikenteeseen myöhään iltapäivällä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta sataa tänään etelärannikon tuntumassa sekä maan pohjoisosassa. Maan länsiosassa aurinko näyttäytyy ainakin paikoin.

Varoitus huonosta ajokelistä lumisateen vuoksi on voimassa Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa tänään iltapäivällä. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä laajalla alueella Pohjois-Pohjanmaalta Pelloon, Rovaniemelle ja Kemijärvelle ulottuvalla vyöhykkeellä. Näillä alueilla liikenteen sujuvuus heikentyy ja onnettomuusriski kasvaa.