Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Helsingissä mielenosoitukset alkavat hiipua tältä päivältä – Tampereella voi olla tilapäistä liikennehaittaa

Helsingissä tänään järjestettyjen mielenosoitusten tilanne on rauhallinen ja ne ovat jo hiipumaan päin, kertoo Helsingin poliisista komisario Outi Säilä-Saartenoja STT:lle. Helsingissä on pidetty tänään kaksi eri mielenosoitusta.

Sosiaali- ja terveysalan rokotusvaatimuksia vastustavan Save Soten väkeä oli koolla myöhään iltapäivällä joitain kymmeniä ihmisiä Narinkkatorilla. Helsingissä viikon verran muun muassa koronarajoituksia vastustanut Convoy Finland -liike oli poliisin mukaan samaan aikaan koolla Kansalaistorilla vähäisen osanottajamäärän voimin. Poliisin aiempien tietojen mukaan Convoy Finlandin mielenosoituksen suunnitelmana oli jatkua iltakymmeneen asti.

Convoyn ja koronatoimia vastustavan Vapauden puolesta -mielenosoituksia on odotettavissa Helsingissä myös sunnuntaille.

Tampereen kulkueen päämääränä Naistenlahden voimala

Sisä-Suomen poliisi tviittasi ennen puolta viittä iltapäivällä, että Tampereella energiantuotantoasioihin liittyvä mielenilmaus liikkuu kulkueena ja saattaa aiheuttaa tilapäistä liikennehaittaa muun muassa keskustan alueella. Poliisi turvaa paikalla yleistä järjestystä.

Tampereen Keskustorille kokoonnuttiin iltapäivällä vaatien muun muassa puun ja turpeen polttamisen lopettamista. Palava tulevaisuus -mielenosoituksen järjestäjät julkaisivat Facebookissa vaatimuksensa Tampereen kaupungille.

Kaupungilta vaaditaan myös selvitystä siitä, miten ja millä aikataululla kaukolämpöä aletaan tuottaa Tampereen sähkölaitoksella ilman biomassan ja turpeen polttamista.

Mielenosoituksen järjestäjinä on useita eri joukkoja, kuten Elokapina Tampere ja Greenpeace Tampere.

Kulkueen tarkoitus oli suunnata Keskustorilta kohti Naistenlahden voimalaa.