Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Uudessa-Seelannissa osoitettu mieltä koronarokotuksia vastaan, Ruotsi purkaa koronarajoituksensa

Uudessa-Seelannissa pakollisten koronarokotusten vastustajat kohtasivat keskiviikkona poliisien kanssa maan parlamentin edustalla.

Kanadan rekkaprotesteista inspiraatiota ottaneet mielenosoittajat tukkivat tiistaina ajoneuvoillaan Uuden-Seelannin pääkaupungin Wellingtonin pääkatuja, ja keskiviikkona useita satoja protestoijia pystytti telttoja parlamentin edustalle.

Mielenosoittajat ovat ilmoittaneet pysyvänsä paikallaan parlamentin edessä "niin kauan kuin on tarpeen". Viranomaisten mukaan mielenosoitus on sujunut suhteellisen rauhallisesti.

Uudessa-Seelannissa koronarokotteet vaaditaan terveyssektorilla, poliisissa, opettajina ja armeijassa työskenteleviltä. Rokotteesta kieltäytyjiä uhkaa irtisanominen.

Todiste otetuista koronarokotteista täytyy myös esittää ravintoloissa, urheilutapahtumissa ja uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Ruotsissa luovutaan koronarajoituksista

Ruotsissa luovutaan tänään kaikista koronarajoituksista. Aiemmin kielletyt suuret kokoontumiset esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutapahtumiin ovat jälleen sallittuja. Tähän saakka kello 23 sulkeutuneet ravintolat saavat myös olla pidempään auki, eikä seurueiden kokoa tarvitse rajoittaa.

Hallitus on perustellut rajoituksista luopumista hyvällä rokotuskattavuudella ja omikronvirusmuunnoksen aiheuttamalla keskimäärin lievemmällä sairaudella.

Ruotsin kansanterveysvirasto on myös suosittanut, ettei koronaoireista kärsivien pidä enää hakeutua viralliseen koronatestiin.