Yön uutiskooste | Talvimyräkkä iskee tänään, Helsingissä järjestetään koronatoimia vastustava protesti, Putin ja Xi tapaavat

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Hovioikeudesta tulossa tuomio Vuosaaren palkkamurhasta - miten käy Jari Aarnion elinkautisen?

Helsingin hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion ja entisen rikollispomon Keijo Vilhusen murhasyytteistä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi toissa vuonna Aarnion elinkautiseen vankeusrangaistukseen lähes 20 vuoden takaisista tapahtumista. Vilhusen murhasyytteen käräjäoikeus hylkäsi.

Käräjäoikeuden mukaan Aarnio tiesi palkkamurhahankkeesta etukäteen eikä pyrkinyt estämään sitä, vaikka olisi ollut poliisina vastuuasemansa takia velvollinen niin tekemään. Syyttäjät katsovat Vilhusen olleen murhan järjestäjä ja värvänneen tekijät siihen.

Uutissuomalaisen kysely: Reilu 40 prosenttia ei kannata kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä

Suomen Nato-jäsenyydestä ei tulisi järjestää neuvoa-antavaa kansanäänestystä, vaan eduskunnan tulisi ratkaista asia ilman sitä, ajattelee 43 prosenttia Uutissuomalaisen kyselyyn vastanneista suomalaisista.

Vastaajista 37 prosenttia on puolestaan kansanäänestyksen kannalla. Joka viides vastaaja ei osannut ottaa kantaa kysymykseen.

Uutissuomalaisen Tietoykkösellä teettämään kyselyyn vastasi tuhat suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Talvimyräkkä iskee tänään, säävaroituksia niin maalla kuin merellä

Suomeen tänään iskevä talvimyräkkä tuo mukanaan runsaasti lunta, kertoo Ilmatieteen laitos.

Ajokeli muuttuu monin paikoin erittäin huonoksi sakean pyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Alueella Pohjanmaalta Lapin lounaisosaan lumi myös kinostuu tehokkaasti.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä ympäri maata. Osassa Suomea ajellaan kuitenkin normaalissa talvikelissä. Varoituksia ei ole annettu Karjalan ja Savon neljään maakuntaan, Kainuuseen eikä Kymenlaaksoon.

Tänään sää on huono tai erittäin huono myös kaikilla Suomen merialueilla.

Hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri vaihtuu tänään

Hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri vaihtuu tänään. Nykyinen ministeri Krista Kiuru (sd.) on pyytänyt eroa ministerin tehtävästä perhevapaan vuoksi. Hänen tilalleen uudeksi perhe- ja peruspalveluministeriksi nimitetään kansanedustaja Aki Lindén (sd.).

Ministerivaihdos tapahtuu iltapäivällä presidentin esittelyssä valtioneuvoston linnassa.

Kiurun on määrä palata tehtävään syyskuussa. Lindénin pesti olisi näin ollen reilun puolen vuoden mittainen.

Lindén on ensimmäisen kauden kansanedustaja Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Lääkäritaustainen Lindén tunnetaan puolueensa sote-osaajana.

Helsingissä järjestetään tänään koronatoimia vastustava Convoy Finland -protesti, poliisi ennakoi merkittäviä liikennehaittoja

Helsingissä järjestetään tänään muun muassa koronarajoituksia vastustava Convoy Finland -mielenosoitus.

Protestin on määrä alkaa kello 18 ja kestää kello 22:een saakka. Mielenosoituksessa vaaditaan polttoaineiden verotuksen puolittamista, kaikkien koronatoimien kumoamista sekä Suomen hallituksen eroa.

Neuvotteluissa järjestäjät kertoivat poliisille, että tapahtuman tavoitteita tullaan edistämään myös kansalaistottelemattomuuden keinoin. Ennakkotietojen mukaan tarkoituksena on tukkia koko ydinkeskustan liikenne.

Poliisi on varautunut mielenilmaukseen ylimääräisin resurssein. Tapahtuman ennakoidaan aiheuttavan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa.

Britannian ulkoministerin mukaan väitteet Venäjän aikeista lavastaa Ukrainan hyökkäys ovat todiste suurvallan sotaisista aikeista

Väitteet Venäjän suunnitelmasta oikeuttaa hyökkäys Ukrainaan lavastetun videon avulla ovat selvä todiste suurvallan pyrkimyksistä horjuttaa tasapainoa Ukrainassa, kertoo Britannian ulkoministeri Liz Truss.

Truss kommentoi Twitterissä julkaisemassaan lausunnossa Yhdysvaltojen väitteitä, joiden mukaan Venäjä voisi lavastaa Ukrainan hyökkäyksen Venäjän aluetta tai venäjää puhuvia ihmisiä vastaan.

Trussin mukaan Venäjän sotaisia toimia demokraattista maata vastaan ei voida hyväksyä ja Britannia tuomitsee Venäjän pyrkimykset. Hänen mukaansa ainoa tie eteenpäin on, että Venäjä sitoutuu diplomatiaan.

Putin ja Xi tapaavat tänään Kiinassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapaavat tänään Kiinassa.

Kremlistä on viestitetty, että presidentit aikovat julkistaa vierailun aikana yhteisen lausunnon kansainvälisistä suhteista ja turvallisuudesta.

Putin osallistuu Pekingissä myös talviolympialaisten avajaisiin.

Venäjän ja Kiinan suhteet ovat nousseet huomion kohteeksi, kun Kiina on asettunut tukemaan Venäjää länttä vastaan kiistassa turvatakuista ja Ukrainan tilanteesta.

Putinin vierailua edelsi toinen korkean tason tapaaminen, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili eilen Kiinassa.

Pekingin talviolympialaiset avataan virallisesti tänään

Pekingin talviolympialaiset alkavat virallisesti tänään. Kisojen avajaisia vietetään Pekingin Kansallisstadionilla Suomen aikaa kello 14 alkaen.

Jääkiekkoilija Valtteri Filppula toimii avajaisissa Suomen joukkueen lipunkantajana.

Avajaisia ennen Pekingissä kisataan curlingin parikilpailussa, naisten jääkiekossa ja taitoluistelussa, joka alkaa joukkuekilpailulla. Suomalaisurheilijoita ei tämän päivän kilpailutapahtumissa nähdä.

Kanadan rekkaprotesti jatkuu edelleen, mutta pääministeri Trudeau ei ole valmis kutsumaan asevoimia avuksi

Kanadan pääministeri Justin Trudeau ei aio turvautua asevoimiin maan pääkaupungin keskustan tukkineen rekkamielenosoituksen lopettamiseksi.

Sadat rekka- ja kuorma-autokuskit ajoivat lauantaina valtavilla kulkupeleillään "vapaussaattueessa" Ottawassa vastustaakseen Yhdysvaltain rajan ylittämiseksi vaadittavaa koronarokotusta. Kaupungin keskusta on ollut siitä lähtien tukossa, ja paikalliset ovat kyllästyneet jatkuvaan tööttäilyyn ja häiriöön.

Ottawan poliisipäällikkö ehdotti asevoimien apuun kutsumista keskiviikkona. Päivää myöhemmin Trudeau sanoi, ettei tähän vaihtoehtoon tartuttaisi toistaiseksi. (Lähde: AFP)

Verkkokauppa Amazonin kasvu jatkuu - yhtiö tuplasi tuloksensa vuoden viimeisellä neljänneksellä

Verkkokauppa Amazonin liikevoitto nousi 14,3 miljardiin dollariin vuoden viimeisellä neljänneksellä, jolle sijoittui joulusesonki, yhtiö kertoo.

Vuoden 2020 viimeiseen neljännekseen verrattuna yrityksen tulos kaksinkertaistui. Kohentuneeseen tulokseen vaikuttavat muun muassa verkkokaupan kasvun jatkuminen ja sijoitus sähköautovalmistaja Rivianiin.

Samalla neljänneksellä yhtiön liikevaihto nousi 137,4 miljardiin dollariin, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin samana ajanjaksona edeltävänä vuonna. (Lähde: AFP)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut