Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Rakennusyhtiö SRV jäi loppuvuonna tappiolle, etenkin Tampereen areenahanke painoi tulosta

Rakennusyhtiö SRV:n tulos jäi loppuvuonna tappiolliseksi. Operatiivinen liikevoitto oli loka–joulukuussa 4,6 miljoonaa euroa pakkasella. Koko vuoden operatiivinen liikevoitto oli 5,3 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevaihto loppuvuonna nousi 336,3 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 292,5 miljoonaa euroa. Sen sijaan koko vuoden liikevaihto notkahti nelisen prosenttia 932,6 miljoonaan.

Toimitusjohtaja Saku Sipola luonnehti tulosta pettymykseksi etenkin Tampereen kansiareenahankkeen vuoksi. Loppuvuotta vaikeuttivat myös materiaalien hintojen nousu ja saatavuusongelmat.

Toisaalta Sipola kertoi, että yhtiön projektikannan keskimääräinen kannattavuus on kehittynyt hyvin ja taseen tervehdyttäminen jatkui.

– Tilauskantamme on edelleen supistunut, mutta keskimääräinen projektikannattavuus parantunut. Projektikannassamme ei ole tunnistettuja suuren riskin hankkeita. Tavoitteemme palauttaa johtava asemamme toimitilamarkkinoilla vahvistamalla asiakastyötämme tuottaa askelittain tulosta, Sipola totesi tiedotteessa.

Huolia aiheuttavat koronapandemia ja geopolitiikka. Koronapandemian jatkuminen helposti tarttuvan omikronvariantin hallitessa voi johtaa laajoihin sairauspoissaoloihin. Lisäksi kiristyneet kansainväliset suhteet luovat epävarmuutta liiketoimintaan Venäjällä. Venäjä on keskittänyt voimakkaasti joukkojaan Ukrainan rajojen tuntumaan.

– Merkittävin riski on ruplan arvon kehitys, millä on suora heijastus Venäjällä olevien omistustemme arvoon, Sipola kertoi.

Yhtiö tavoittelee tälle vuodelle 800–950 miljoonan euron liikevaihtoa ja päättynyttä vuotta parempaa operatiivista liikevoittoa.