Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Keskiviikkona vallitsee ulkoiluun sopiva pakkassää – Lapissa voi kuitenkin poskia kiristellä

Keskiviikkona Etelä- ja Keski-Suomessa on luvassa pakkassäätä, kertoo Ilmatieteen laitos. Pakkasta on odotettavissa Etelä- ja Keski-Suomessa enimmillään noin 5–10 astetta.

Kireimmillään pakkanen on Lapissa, missä keskiviikkoa vietetään noin 12–25 pakkasasteessa. Kaikkein kylmintä keskiviikkona on Pohjois-Lapissa.

Pakkanen voi lähipäivinä vielä hiukan kiristyä, ja öisin pakkasta voi olla päivän miinusasteita enemmän.

Tammikuussa vallitsi verrattain lauha sää

Ilmatieteen laitoksen mukaan tammikuu oli tavanomaista lauhempi. Viime kuukausi alkoi kylmänä, mutta kuun keskivaiheilla sää lauhtui.

Tammikuun keskilämpötila oli lounaissaaristossa yhden lämpöasteen verran ja Keski-Lapissa noin 12 pakkasastetta. Tammikuun keskilämpötilat olivat suuressa osassa maata puolikkaan tai yhden asteen vertailukauden (1991–2020) keskiarvoja korkeampia.

Tammikuun ylin lämpötila oli Ahvenanmaan Jomalassa kuukauden keskivaiheilla mitattu 8,8 astetta. Alin lämpötila oli puolestaan Lapissa Enontekiön lentoasemalla kuun 8. päivä, –35,7 astetta, Ilmatieteen laitos kertoo.