Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on raportoitu tänään 6 271 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 6 271 uutta koronavirustartuntaa, tiedotti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) torstaina.

Kahden viime viikon ilmaantuvuus on noin 2 000 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Suomessa on todettu koko koronaviruspandemian aikana kaikkiaan yli 470 000 tautitapausta.

THL raportoi torstaina myös 25 uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta. Yhteensä Suomessa on pandemian aikana raportoitu 1 919 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Koronarokotteen kolmannen annoksen oli torstaihin mennessä Suomessa saanut noin 2,4 miljoonaa ihmistä eli yli 49 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kolmesti rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt yli 43 prosenttia.

Toisen annoksen ottaneita on noin 4,1 miljoonaa, mikä on yli 85 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Kahdesti rokotettujen osuus koko väestöstä on THL:n mukaan nyt noin 75 prosenttia.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 15.58: Koronarokotteen kolmannen annoksen oli torstaihin mennessä saanut noin 2,4 miljoonaa ihmistä, ei keskiviikkoon mennessä, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.