Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Microsoftin tulos ylitti odotukset pilvipalveluiden kovan kysynnän jatkuessa

Ohjelmistojätti Microsoftin edellisen neljänneksen tulos ylitti markkinaodotukset. Yhtiön mukaan tulosta nosti muun muassa pilvipalveluiden kova kysyntä.

Loka-joulukuun tulos oli 18,8 miljardia dollaria eli noin 16,6 miljardia euroa ja oli 21 prosenttia korkeampi kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi niin ikään parisenkymmentä prosenttia ja oli nyt 51,7 miljardia dollaria.

Microsoft on aiemminkin hyötynyt siitä, että työnteko, opiskelu ja ostaminen ovat siirtyneet koronaviruspandemian vuoksi enenevässä määrin verkkoon.

– Digitaalinen teknologia on mukautuvin maailman käytössä olevista resursseista, joilla voidaan voittaa rajoitteet sekä kuvitella uudelleen jokapäiväinen työ ja elämä, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella sanoi yhtiön tiistaina julkaisemassa sijoittajakirjeessä.

Viime viikolla Microsoft myös ilmoitti ostavansa mittavassa 69 miljardin dollarin eli noin 61 miljardin euron arvoisessa yrityskaupassa pelijätti Activision Blizzardin . Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Microsoftista tulossa maailman kolmanneksi suurin peliyhtiö

Microsoftin Xbox-pelikonsoleita sekä pelisisältöjä tuottavan jaoston liikevaihto kasvoi kymmenisen prosenttia vastikään päättyneen neljänneksen aikana.

Ongelmaisen Activision Blizzardin ostamisesta ilmoittamisen yhteydessä New York Times kertoi yrityskaupan olleen Microsoftin historian suurin kautta aikojen, minkä lisäksi kauppasumma oli korkein peliyhtiöstä koskaan maksettu hinta.

Microsoftin mukaan yhtiöstä tulee Activision Blizzard -kaupan myötä liikevaihdon osalta kolmanneksi suurin peliyritys heti Tencentin ja Sonyn jälkeen.

Activision Blizzardin tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat muun muassa Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush ja Overwatch.

Merkittävää yrityskauppaa varjostavat kuitenkin peliyhtiötä viime aikoina ravistelleet syytökset laajamittaisesta seksuaalisesta ahdistelusta.