Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Potilaan uskotaan sytyttäneen tulipalon Pohjois-Kymen sairaalassa – 22 potilasta evakuoitiin

Kouvolassa syttyi uhkaava tulipalo sairaalan potilashuoneessa varhain maanantaiaamuna, kertoo Kymenlaakson pelastuslaitos.

Kaakkois-Suomen poliisi epäilee tulipalon olleen osastolla olleen iäkkään potilaan tahallaan sytyttämä.

Paikalle lähetettiin aamulla useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisipartioita. Poliisin mukaan paikan päällä selvisi, että yhdessä osaston huoneessa oli sytytetty sängyn patja palamaan.

Palo sytytettiin tyhjässä potilashuoneessa osastolla, joka sijaitsee sairaalan ensimmäisessä kerroksessa. Huone sijaitsee Pohjois-Kymen sairaalan osasto ykkösellä, josta evakuoitiin kaikki 22 potilasta. Osaston evakuoinnin aloitti henkilökunta. Henkilökuntaa oli kaikkiaan kahdeksan, joista yksi oli vartija. Runsaasta savusta altistui poliisin mukaan noin 30 ihmistä, tämänhetkisen tiedon mukaan lievästi.

Pelastuslaitoksen tiedotteessa kehutaan henkilökunnan toimineen esimerkillisesti. Ensimmäiset paikalle saapuneet pelastusyksiköt avustivat henkilöstöä evakuoinnissa.

Ensihoito on tarkastanut kaikki savua hengittäneet. Yhteensä 12 savulle altistunutta on saanut happihoitoa, mutta aamuisten tietojen mukaan kukaan ei ole saanut vakavia vammoja.

Hälytys tehtävästä tuli ennen aamuviittä automaattisen palonilmaisimen kautta, minkä jälkeen kohteesta tuli myös hätäpuhelu.

Pelastuslaitos kertoi jo ennen aamukuutta, että alkupalo oli sammutettu. Pelastuslaitoksen sammutusyksikkö sammutti palon nopeasti, eikä tuli ollut levinnyt rakenteisiin. Palopaikka on tällä hetkellä eristetty ja potilaat siirretty toisille osastoille.

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus törkeänä tuhotyönä. Poliisin tekninen ja taktinen paikkatutkinta on kesken ja jatkuu koko päivän.