Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Yrittäjien kysely: Useimmat toivovat työtoveriensa olevan rokotettuja

Selvä enemmistö työelämässä olevista toivoo, että heidän työtoverinsa ovat ottaneet koronarokotuksen. Suomen Yrittäjien teettämässä kyselyssä tätä mieltä oli 82 prosenttia vastanneista. Erityisesti yli 55-vuotiaat pitivät kollegoiden rokotuksia tärkeinä.

Lähes kaksi kolmesta työelämässä olevasta katsoi, että työnantajien pitäisi voida edellyttää koronarokotusten ottamista työntekijöiltään. Ajatusta vastusti vajaa kolmannes. Vastustajien osuus oli selvästi suurempi alle 45-vuotiaiden joukossa.

– Tämä näkyy myös yrittäjäjärjestölle tulevasta palautteesta. Rokotukset ja koronapassi jakavat niin yrittäjäkuntaa kuin kaikkia työelämässä olevia, sanoo Suomen Yrittäjien johtaja Janne Makkula tiedotteessa.

Hoiva-alalle pakollisia rokotuksia kannatti 69 prosenttia vastanneista ja vajaa neljännes vastusti.

Enemmistö vastanneista katsoi, että yrityksen pitäisi voida itse päättää, edellyttääkö se asiakkailtaan koronapassia. Tätä kannatti 58 prosenttia. Kolmannes oli eri mieltä.

– Koronapassilla voitaisiin osaltaan varmistaa mahdollisimman terveysturvalliset palvelut niin asiakkaille kuin työntekijöille. Työnantajalla pitäisi olla mahdollisuus edellyttää työpaikalla koronapassia, Makkula sanoo.

Makkulan mukaan koronapassi pitäisi pikaisesti uudistaa niin, että sen edellytyksiin sisällytetään täysi rokotussarja, sairastettu tauti tai lääkärin lausuntoon perustuva lääketieteellinen syy. Uudistettu passi olisi tarpeen mahdollisia myöhempiä tilanteita varten, jos epidemiatilanne yllättäen heikkenee.

Kyselyn toteutti Kantar TNS ja siihen vastasi reilut tuhat ihmistä tammikuun alussa. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.