Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Korona saapui lopulta Samoalle ja Kiribatille

Kiribatin ja Samoan saarivaltioissa alkoi lauantaina koronasulku sen jälkeen kun virus oli päässyt maahan ulkomailta tulleiden matkustajien mukana.

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön tilastojen mukaan ennen kuluvaa kuuta Kiribatissa oli rekisteröity yksi ainoa koronatartunta ja Samoalla kaksi.

Kymmeniltä Fijiltä Kiribatiin palanneilta lentomatkustajilta on löydetty koronatartunta. Samoalla tartuntojen lähteenä oli puolestaan Brisbanesta Australiasta tullut lento.

Samoan koronasulun on määrä päättyä maanantaina. Kiribatin sulun päättymisestä ei ollut täyttä varmuutta, mutta aikaisemmin annettujen tietojen mukaan se päättyisi torstaina.

WHO:n tilastojen mukaan noin 62 prosentilla Samoan asukkaista on täysi rokotesuoja. Kiribatilla vastaava luku on 34 prosenttia.

Tuhannet osoittavat mieltään koronarajoituksia vastaan Ruotsissa

Ruotsissa järjestetään tänään ainakin kaksi koronarajoituksia vastustavaa mielenosoitusta, Tukholmassa ja Göteborgissa. Ruotsin turvallisuuspoliisi (Säpo) on varoittanut, että mielenosoituksiin saattaa olla tulossa myös äärioikeistolaisia.

Eiliseen mennessä liki 18 000 ihmistä oli ilmoittautunut mukaan Tukholman keskustan mielenosoitukseen.

Kaikki koronarokotuspisteet mielenosoittajien reitillä Tukholmassa suljetaan iltapäivällä ennen mielenosoituksen alkua.