Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Noin kolmasosa kannattaa naisten asevelvollisuutta

Helsingin Sanomien HS-gallupissa 42 prosenttia säilyttäisi asevelvollisuuden entisellään vain miehiä koskevana ja 31 prosenttia laajentaisi asevelvollisuuden koskemaan myös naisia.

Kantar TNS :n toteuttama tutkimus tehtiin tammikuun alkupuolella. Vastaajia oli 1 003. Naisista laajentamista kannatti 26 prosenttia ja miehistä 36 prosenttia.

Puolueiden kannattajista perussuomalaisista suurin osa, 41 prosenttia, oli laajentamisen kannalla. Osuus oli hieman suurempi kuin nykymallin säilyttämisen kannattajien. Suurista puolueista vähiten laajennuksen kannatusta oli vihreiden tukijoiden parissa, 23 prosenttia.

Joka kymmenennen mielestä nykyinen asevelvollisuus tulisi korvata esimerkiksi kansalaispalveluksella, joka koskisi kaikkia yhtäläisesti. Tämän ratkaisun kannatus oli suurinta vihreiden ja vasemmistoliiton tukijoilla, joista noin kolmannes asettui sen kannalle.

Vähiten kannatusta kyselyssä sai ammattiarmeija, jonka perustamisen kannalla oli vain kuusi prosenttia vastaajista.

HS:n mukaan naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutui viime keväänä kaikkien aikojen suurin määrä ihmisiä, 1 675 naista.