Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Ilmavoimien esikuntapäällikkö Keskisuomalaiselle: Venäläiskoneen ylilento ei aiheuttanut tunnistuslentoa

Ilmavoimien Hornet-hävittäjät eivät tehneet lauantaina tunnistuslentoa venäläisen siviilirahtikoneen lennettyä Suomen ilmatilassa. Asian vahvistaa Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Juha-Pekka Keränen Keskisuomalaiselle .

Tunnistuslentoa ei Keräsen mukaan tehty, koska tilanne ei ollut uhkaava. Ei ollut epäilyä, että maanpuolustus tai joku valtakunnan kohde olisi ollut uhattuna, Keränen sanoo Keskisuomalaiselle.

Ilmavoimat kertoi aiemmin, että Suomen yli lentänyt venäläinen rahtikone kulki hyväksytyn lentosuunnitelman mukaisella reitillään. Ilmavoimien mukaan siviililentoyhtiöiden koneisiin, jotka lentävät hyväksyttyjen suunnitelmien mukaisesti, ei normaalisti reagoida tunnistuskoneilla.

Lentokone oli lauantaina matkalla Moskovasta Saksan Leipzigiin, kun se teki jostain syystä pitkän mutkan Suomen kautta. Tapaus on herättänyt Suomessa keskustelua lennon tarkoitusperistä.

Ilmavoimat toteaa, ettei Puolustusvoimat spekuloi siviililentoyhtiöiden tai niiden lentoreittien tarkoitusperiä.