Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Lehtiväite: Brittipääministeri Johnsonin henkilökunta järjesti viikoittaisia viinijuhlia pandemian keskellä

Britanniassa pääministeri Boris Johnson on joutunut jälleen keskelle uutta mediakohua, joka liittyy hänen henkilökuntansa kokoontumisiin ja juhlintaan korona-aikana.

Daily Mirror -lehti väittää nimettömiin lähteisiin vedoten, että pääministerin henkilökunta olisi järjestänyt "viiniperjantaiksi" kutsuttua tapahtumaa läpi pandemian.

Lehden mukaan tapahtuma olisi merkitty 50 henkilökunnan jäsenen virtuaaliseen kalenteriin. Tapahtuma olisi tällöin rikkonut sisätiloihin koronapandemian aikana määrättyä rajoituksia. Lehden mukaan Johnson oli tietoinen tapahtuman järjestämisestä ja myös vieraili siellä itse.

Johnsonin edustaja ei ole kommentoinut asiaa, vaan on kertonut odottavansa hallinnon virkakuntaan kuuluvan Sue Grayn virallista selvitystä tapahtumista. Graylla on jo selvityksessä Johnsonin aiempaan juhlintaan liittyviä tapauksia.

Työväenpuolueen parlamenttiedustaja Andrew Bridgen kiirehti jo Daily Mailin raportin jälkeen julistamaan, että Johnson on menettänyt "moraalisen arvovaltansa" johtaa.

Myös Johnsonin oman puolueen viisi edustajaa ovat vaatineet äänestystä pääministerin luottamuksesta.

Johnson jo aiempien kohujen keskellä

Johnson on viime viikkoina ollut kohun keskellä pandemian aikana tapahtuneesta juhlinnasta.

Brittilehti Telegraph uutisoi Johnsonin henkilökunnan järjestäneen kosteita läksiäisjuhlia viime vuonna prinssi Philipin hautajaisia edeltäneenä iltana. Johnson itse ei ollut juhlissa paikalla. Maassa vallitsi tuolloin kansallinen suruaika, ja koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia oli voimassa.

Lisäksi aiemmin tällä viikolla Johnson viimein myönsi osallistuneensa juhliin keväällä 2020 tiukan koronasulun aikaan eli tilanteessa, jossa monet eivät esimerkiksi päässeet vakavasti sairaiden tai kuolevien läheistensä luokse tai voineet osallistua läheistensä hautajaisiin. Paljastus on herättänyt raivoa useissa briteissä, jotka kuuliaisesti noudattivat sääntöjä samaan aikaan, kun sääntöjä asettavat poliitikot rikkoivat niitä.

Pääministerin suosio on romahtanut mielipidekyselyissä sen jälkeen, kun niin kutsuttu partygate viime kuussa alkoi. YouGovin ja Timesin torstaina julkaistussa kyselyssä työväenpuolue oli 10 prosenttiyksikköä konservatiivien edellä. Johto on suurin sitten vuoden 2013.