Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Helsingissä seikkaillut poro tai metsäpeura selvisi yöstä – ruoka on maistunut ja eläin on jaloitellut ja toipunut omassa rauhassaan

Lauantaina Helsingistä kiinni otettu ja Korkeasaaren eläintarhaan hoitoon viety poro tai metsäpeura on selvinnyt kriittisestä yöstään. Eläin on ollut jalkeilla ja syönyt, kertoo Korkeasaaren villieläinsairaala Twitterissä.

Korkeasaaren eläintarha tviittasi päivällä, että eläin saa nyt toipua omassa rauhassaan.

Korkeasaareen tuodun eläimen lajinmääritys ei selvinnyt viikonloppuna. Se on todennäköisimmin metsäpeura tai poro, joka tunnetaan myös tunturipeurana.

Eläimen ruokalistalla on ollut muun muassa jäkälää ja kerppuja eli kuivattuja oksanippuja. Eläimen lajin määrityksen puuttuminen ei vaikuta Korkeasaaren mukaan sen hoitoon, koska ruokavalio sopii sekä porolle että metsäpeuralle.

Eläime n alkuperä ei ole selvinnyt

Töölönlahdelta Helsingin kaupunginpuutarhan alueelta kiinniotettu eläin oli nälkiintynyt ja huonokuntoinen. Eläin nukutettiin ja se vietiin Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Siellä eläin sai lauantaina nesteytystä, kipulääkitystä ja sitä tutkittiin.

Eläimen vointia tarkkaillaan kuitenkin edelleen. Poron tai peuran vasalla oli voimakkaita stressioireita sen jälkeen, kun se otettiin kiinni.

Eläimen alkuperää selvitetään ja dna-testin tulosta odotetaan.

Villieläinsairaalaan tuodaan vuosittain hoitoon noin 1 500 apua tarvitsevaa eläintä. Korkeasaari kertoo Twitterissä, että alalajistaan riippumatta peurat ovat harvinaisimpia hoitoon tuotuja eläimiä.